Materiaal

Revolutionair ‘ontsnappingsstuur’ voor Jan-Willem van Schip

Het bedrijf SPEECO, dat normaliter gepersonaliseerde tijdritsturen maakt, heeft voor de gelegenheid een zeer speciaal wegstuur ontworpen. Het ABB-stuur is gebaseerd op het ‘smalle stuurtje met de shifters naar binnen’ van de Nederlandse wielrenner Jan-Willem van Schip. Hij kreeg vaak het verwijt van mederenners dat zijn stuur niet veilig is. Bij SPEECO zijn ze ervan overtuigd dat de Aero Breakaway Handlebar een pak veiliger is vanwege het verlengde contactgebied met je armen.

Lees meer

Specialized gunt peuters een carbon loopfiets

Op zoek naar een sinterklaas- of kerstcadeau voor je kind en nog een stevige berg cash op overschot? Dan hebben wij het ultieme cadeau gevonden: de Specialized Hotwalk Carbon. Deze full-carbon (!) loopfiets is ideaal voor je kind om mee door het huis te scheuren.

Lees meer

TRAINING: Met volle goesting de rollen op

Op rollen kan je heel specifiek en efficiënt trainen. Vraag dat maar aan Mathew Hayman, die na een valpartij in de Omloop van 2016 op de rollen moest trainen en toch nog Tom Boonen kon kloppen op de piste van Roubaix. Het indoorwerk bewijst dus zeker zijn nut, maar is het ook leuk? Wij geven je enkele tips!

Lees meer

GETEST: Cosy de winter door met La Passione

O. Zo. Zacht. Wie in de winter graag knus zit, zou haast in de zetel kruipen met deze La Passione-winterset. Maar is die ook even functioneel op de fiets? Cycling.be trok ermee op pad tijdens enkele mistige herfsttochten.

Lees meer