Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Mathieu Van der Poel nieuwe Koning Winter!

De vakjury en lezers van cycling.be magazine hebben Mathieu Van der Poel verkozen tot de nieuwe Koning Winter, de beste veldrijder van het afgelopen seizoen. Hij werd op de Soudal Cyclocross Masters in Waregem gekroond.

In de uitslag gaat Mathieu Van der Poel bij de kenners die andere youngster, Wout Van Aert, vooraf. Kevin Pauwels wint het bij het lezerspubliek voor Van Aert en Van der Poel. Als we de punten van vakjury en lezers samentellen, komt Mathieu nipt als eerste uit de bus.

De nieuwe wereldkampioen begon als een komeet aan het seizoen met winst in Gieten. De weken erna moest hij anderen laten voorgaan, maar tegen de kerstperiode groeide hij terug naar zijn beste vorm. Die vorm wist hij te verzilveren in de heel belangrijke januarimaand waarin hij de twee titels pakte en even later ook de Superprestige-eindwinst wist veilig te stellen.

Zijn grote uitdager Wout Van Aert wist met groot machtsvertoon de bpost bank trofee binnen te halen. Na een fantastische kerstperiode kon hij de verzamelde tegenstand op meer dan vijf minuten zetten waardoor hij zonder stress naar de kampioenschappen kon toeleven. Als we enige kritiek mogen geven op zijn seizoen, dan is het wel dat hij het zonder titel moet stellen.

REGELMATIGE KEVIN

Bij de vakjury waren de stemmen dus verdeeld. Mathieu Van der Poel werd zesmaal verkozen, terwijl Wout Van Aert door vijf mensen als eerste werd vernoemd. Als Wout won, was Mathieu altijd tweede, terwijl het omgekeerd niet zo was. Sommige kenners schoven Kevin Pauwels naar voren als tweede en verkiezen hem boven Van Aert. “Kevin had een heel regelmatig seizoen, werd winnaar van de Wereldbeker en in extremis ook opnieuw leider in de UCI ranking. Kevin stond er ook het hele seizoen.”

Pauwels kreeg wel het publiek op zijn hand. Van de bijna 1000 cycling.be-lezers die stemden op Koning Winter, zette zo’n 44 % de stille Kempenzoon op nummer één. Van Aert was de tweede meest vernoemde renner, gevolgd door Van der Poel, Meeusen, Van der Haar, Nys, Sweeck en Vantornout.

Ook Lars Van der Haar komt vaak in de lijstjes van de vakjury voor. Naast het genoemde trio is hij de man van de regelmaat zonder veel uitschieters, maar wel constant vooraan aanwezig. Het was niet het seizoen van vorig jaar, toen hij als wereldbekerwinnaar ook eerste werd in de UCI-ranking, maar hij deed het zeker niet slecht.

Koning Winter

Vakjury (50%) Lezers (50%) TOTAAL

1. Mathieu Van der Poel

2. Wout Van Aert

3. Kevin Pauwels

4. Lars van der Haar

5. Sanne Cant

6. Tom Meeusen

7. Sven Nys

8. Klaas Vantornout

45

40

24

6

2

2

1

1

29

31

37

6

0

10

5

2

74

71

61

12

2

12

6

3