Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

McGarry stunt nog een laatste keer, met zijn hond (VIDEO)

De Nieuw-Zeelandse mountainbiker Kelly McGarry, bekend voor zijn immense stunts en zijn lange blonde krullen, overleed vorige maand onverwacht. Als eresaluut bracht sponsor ODI dit filmpje uit met McGarry die zijn mountainbike tot het uiterste drijft, met in zijn zog zijn trouwe viervoeter.

McGarry was pas 33 toen hij vorige maand een hartstilstand kreeg, terwijl hij een stukje bergop reed tijdens het filmen van een andere video. ODI Grips wou de Nieuw-Zeelander eren met dit nieuwe filmpje dat ze op vraag van de biker maakten. McGarry wou namelijk een video opnemen samen met zijn trouwe viervoeter Tui, een whippet. Daarin zien we dat zijn geliefde hond even weinig schrik heeft als hijzelf.

ODI Grips twijfelde eerst of het wel een goed idee was om hiermee nog naar buiten te komen, maar in samenspraak met McGarry’s naasten besloten ze het toch te doen, “als eerbetoon aan een fantastisch persoon en als een herinnering om te genieten van de rit van het leven”.

De Nieuw-Zeelandse freerider was het bekendst omwille van zijn fenomenale backflip over een kloof tijdens Red Bull Rampage 2013. Dat filmpje, gemaakt met een GoPro vanuit het standpunt van de biker zelf, kun je bekijken in de inzet.