Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Met 35.000 op ’s werelds grootste toertocht

Afgelopen weekend was Kaapstad weer eventjes het epicentrum van de fiets. Met 35.000 deelnemers deed de Cape Argus Cycle Tour zijn naam als grootste toertocht ter wereld opnieuw alle eer aan. Bekijk de beelden!


De 35.000 deelnemers kregen verbluffende panorama’s voorgeschoteld. (foto belga)
Liefst 40.000 wielertoeristen meldden zich aan voor de Cape Argus Cycle Tour, maar de organisatie kon er ‘maar’ 35.000 laten starten. Het merendeel van hen waren Zuid-Afrikanen, maar ook 2.500 buitenlanders kwamen aan de start.

De gelukkigen kregen 109 km voor de kiezen, met start en aankomst in Kaapstad. Vervolgens ging het zuidwaarts langsheen de Tafelberg en door het Nationaal Park, om in Partridge Point terug koers ter zetten richting het noorden.

Traditioneel gingen net voor de grote massa de profs van start voor een echte wedstrijd over hetzelfde parcours. Tyler Day was de snelste van de groep van 217. Hij won de massaspurt na 2u32:10. Bij de vrouwen zegevierde Cherise Taylor.

Elk jaar komen er ook heel wat beroemdheden aan de start. Vorig jaar reed Lance Armstrong nog mee in Zuid-Afrika, dit keer was die andere meervoudige Tourwinnaar Miguel Indurain van de partij.