Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Met de Sigma Buster 2000 zet je elk donker pad in het daglicht

Met een indrukwekkende 2000 lumen is de Buster 2000 de sterkste powerlamp die Sigma Sport tot nu toe op de markt heeft gebracht. Je kunt hem zowel op de fiets als op de helm monteren, zodat de lamp voor elk type fietser bruikbaar is. En met de externe batterij kun je zelfs je gsm opladen.

Drie Cree-leds zorgen voor een constant lichtvermogen op perfect verlichte trails en wegen. Er wordt een extern batterijpack meegeleverd, dat al naargelang de gekozen modus tot wel 20 uur branduren mogelijk maakt, en een compacte afstandsbediening met fluorescerende toetsen.

In het batterijpack zijn vier krachtige Panasonic-cellen opgenomen, die een uitgangsvermogen van 6400 mAh bieden. Op de geïntegreerde viertraps batterijindicator kun je de actuele accutoestand controleren. Met twee stabiele siliconenbanden kan het batterijpack veilig aan het frame worden bevestigd. Daarnaast dient de compacte accu indien gewenst als powerbank: dankzij de USB-poort is het opladen van andere apparaten zoals een fietscomputer, fototoestel of smartphone mogelijk.

Zeer praktisch is de kleine en slechts 14 gram lichte afstandsbediening, waarmee de Buster 2000 handig kan worden bediend. Nadat die aan de powerlamp is gekoppeld, werkt ze met een storingsvrij 2,4 GHz signaal. De afstandsbediening beschikt over twee knoppen: met de bovenste knop kies je een van de vier continu brandende modi in verschillende sterkten, de onderste knop wisselt tussen de drie knippermodi “flash”, “puls” en “SOS”. Met een elastische O-ring kan de draadloze afstandsbediening snel op het stuur worden aangebracht en hij is dankzij fluorescerende toetsen ook in het donker goed herkenbaar.

De Buster 2000 kan snel en gemakkelijk aan het stuur worden bevestigd en kan met een gewicht van 108 gram ook aangenaam op een helm worden gedragen. De hoogwaardige behuizing van geanodiseerd aluminium is extreem belastbaar en houdt ook bij intensief gebruik stand.

Het batterijpack kan met een meegeleverde verlengkabel handig in de rugzak worden opgeborgen. Er worden ook drie verschillende bevestigingssystemen meegeleverd. Standaard worden er bij de Buster al de stuurhouder voor de montage zonder gereedschap meegeleverd, de universele helmhouder met klittenbandsluiting, die zich flexibel aan alle gangbare helmmodellen aanpast, en de nieuwe Action Cam adapter, die compatibel is met de houders van actiecamera’s zoals GoPro.

Met een adviesprijs van 199,95 euro (inclusief batterijpack, afstandsbediening, stuurhouder, helmhouder, Action Cam adapter, oplader, verlengkabel en accessoires) levert Sigma een krachtige lamp af tegen een aantrekkelijke prijs.