Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Met deze Canyon-MTB wil Mathieu naar de Spelen

Mathieu van der Poel heeft uitgesproken olympische ambities en die starten dit weekend al in Albstadt. Daar hoort natuurlijk een waardige fiets bij, maar met deze Canyon Lux is dat allerminst een probleem. Deze speciale uitvoering kreeg enkele opvallende, knappe details en verwijzingen naar zijn berijder.

De Lux is de XC-fully bij Canyon en onze technische redactie kon zelf al ervaren hoe snel deze volgeveerde bike werkelijk is op technische parcoursen. Uiteraard benut een topper als MVDP dat potentieel nog veel beter. Hij mag dit weekend al meteen aan de slag, want vrijdagavond is er de shorttrack-wedstrijd in het Duitse Albstadt en zondag de XCO-race, beide live te volgen via Red Bull TV.

Mathieus Canyon Lux is uitgerust met Fox Factory 34-voorvork, Shimano XTR-groepset in combinatie met SRM-powermeter en custom tandwiel van The Mechanic Parts, een custom cockpit van Canyon (met lange, negatieve stuurpen voor een agressieve positie) met ESI-grips, Selle Italia Flite-zadel, 2,4 inch brede Maxxis Aspen-banden, en Duke-wielen.