Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Miche stelt vernieuwd wielengamma voor

De Italiaanse wielbouwer Miche tovert weer heel wat nieuws uit zijn hoed. De nieuwe Supertype-set topt het gamma met zijn exclusiviteit. Verder zien we ook bredere velgen, tubeless wielen, schijfremopties en steekassen.

Supertype: exclusieve topper

Helemaal bovenaan de pikorde staan de Supertype-wielen te pronken. De nieuwe 38mm-hoge set is er enkel voor tubes en heeft een kleine velgbreedte van 23mm om het gewicht laag te houden. Dat komt op een erg knappe 1195 gram voor de complete set. De Supertypes zijn enkel verkrijgbaar voor gewone velgremmen, maar wel met verschillende velghoogtes. Zo kun je ook opteren voor een 38/50mm-paar (1245 gram) of een 50/50mm-optie (1290 gram). Het kostenplaatje komt op 1.950 euro voor een set Supertype-wielen die je enkel op bestelling kunt verkrijgen.

SWR carbon: veelzijdige middenklasse

Het SWR-gamma krijgt een bredere plaatsing van de spaken ter hoogte van de naaf. Dit zou voor 10% meer stijfheid moeten zorgen, zonder extra gewicht in de strijd te werpen. Deze carbon-set kun je aanschaffen als gewone clincherwielen die ook tubeless-ready zijn (zonder extra velglint) of als tubeversie. Ook hier kun je kiezen hoe hoog je de velg wil hebben: 36mm (38mm voor het tubemodel), 50mm of een combinatie van de twee.

Belgisch tintje

De Italiaanse wielen krijgen ook een Belgisch tintje met de gekende stalen Sapim-spaken en zijn afgewerkt met een eigen remrand van Miche. Hoe die tot stand komt is een geheim, maar hij doorstond tests bij temperaturen die opliepen tot meer dan 250° Celsius. Verder is er een schijfremversie met een specifiek ontworpen velg, Centerlock- en 12mm steekascompatibiliteit. Als je dit liever niet hebt, kun je een kit kopen van zo’n 30 euro om de set om te bouwen.

Handmade in Italy

De velgen werden getest in een Italiaanse windtunnel en dragen het label ‘Handmade in Italy‘. Verder kun je kiezen uit vier looks om ze perfect te laten matchen met je fiets. Het gewicht gaat van 1580 gram voor de 36mm-hoge clinchers en 1290 gram voor dezelfde tubeversie tot 1610 gram voor een paar clinchers van 50mm. De Miche SWR voor tubes kost 1.350 euro in velgrem- en discmodel. De clincherversies ervan komen op 1.450 euro.

Revox: goedkoper en zwaarder

Verder in het nieuwe gamma vinden we de Revox-wielen. Een setje clinchers dat zowel verkrijgbaar is voor velgremmen als voor schijven. Ook hier zien we stalen spaken van Sapim met achteraan het 2:1-patroon. Het gewicht ligt met 1650 gram wat hoger dan de sets hierboven en is ook niet tubeless-ready. Voor 1.265 euro haal je de Miche Revox in huis.

Ten slotte vinden we nog aluminium Race-wielen terug om je trainingen mee af te werken. De velgremset legt 1860 gram in de schaal, terwijl de Centerlock-schijfremoptie 1.990 gram weegt. Echte allrounders die vooral degelijk zijn zonder compromissen.

Kortom, mooie vernieuwingen waarmee de Italianen helemaal mee zijn met de nieuwste trends in wielerland!