Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Mike Teunissen: ‘Wil uitblinken in de klassiekers’

Een zevende plek in Parijs-Roubaix, een ritzege en twee dagen geel in de Tour en een prima najaar wisten Mike Teunissen (27) ervan te overtuigen dat hij dit wielerjaar met de besten moet kunnen wedijveren in de voorjaarsklassiekers. De Nederlander wordt een van dé troeven van Jumbo-Visma.

Waar is de tijd dat Mike Teunissen wereldkampioen veldrijden werd bij de beloften in het Amerikaanse Louisville (2013)? Al lang vervlogen, want de Nederlander koos het jaar nadien resoluut voor de weg, groeide uit tot een meer dan verdienstelijk renner en heeft een prachtig 2019 achter de rug. Na een degelijk voorjaar won hij de Vierdaagse van Duinkerke en de ZLM Tour, al wist hij zich uiteraard vooral te onderscheiden door tot ieders verbazing de openingsrit van de Tour in Brussel te winnen. Teunissen werd zo de eerste Nederlandse geletruidrager in dertig jaar tijd. 

ACHTERVOLGD DOOR ZIEKTE

Teunissen zette zichzelf het voorbije jaar op de internationale wielerkaart, maar focust tijdens ons gesprek evenzeer op een periode waarin het veel minder goed ging dan hij gehoopt had. Hoewel hij ook in 2019 met ambitie aan het voorjaar begon, kon hij zich pas in Parijs-Roubaix in de kijker rijden. Een kwestie van pech en ziekte, maar ook van eigen fouten, vindt de Noord-Limburger. “Ik werd ziek in de Ronde van de Algarve. Dat was net voor het openingsweekend. Toch meende ik dat ik De Omloop Het Nieuwsblad moest rijden. Achteraf gezien had ik dat beter niet gedaan en had ik rust moeten inlassen in plaats van te koersen. Parijs-Nice had ik misschien ook links moeten laten liggen. Ik bleef op de sukkel met mijn gezondheid, dus mijn conditie werd niet beter van zo’n zware achtdaagse koers. Uiteindelijk haalde ik mijn niveau pas in de Ronde van Vlaanderen, om er in Parijs-Roubaix echt helemaal te staan en zevende te eindigen (als tweede van een groep achtervolgers met ook Stybar, Van Avermaet en Naesen, red.). Als ik ervan uitga dat mijn mindere seizoensbegin te verklaren was door die ziekte en afga op de vorm die ik gedurende de rest van het jaar te pakken had, dan denk ik wel dat ik vertrouwen mag hebben voor komend voorjaar. Ik zou maar al te graag tonen wat ik in mijn mars heb in de klassiekers.”

Lees het volledige artikel in het maartnummer van cycling.be magazine, nu in de winkel of te bestellen via onze webshop! Abonneer je hier en krijg er een gratis fietscadeau bovenop!