Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Mio lanceert nieuwe, grotere fiets-gps’en

Mio lanceert een nieuwe serie fiets-gps'en met een 4 inch groot scherm. Net als bij veel nieuwe fietscomputers krijgen we Strava Live Segmenten, maar de Cyclo 400, 405 en 605 kunnen met nog meer leuke specificaties pronken.

De drie nieuwe types hebben enkele gezamenlijke kenmerken, zoals het grote 4 inch aanraakscherm, dat dankzij een 3D-effect beter zichtbaar en leesbaar blijft bij fel zonlicht. Updatebare fietskaarten van Open Street Maps van heel Europa (38 landen) zijn vooraf geïnstalleerd. Het toestel is dus meteen klaar voor gebruik. Naast het touchscreen zijn er drie bedieningsknoppen: aan/uit, lap-functie en opname starten. Met de nieuwe lap-functie kun je verschillende delen van jouw rit markeren of een vaste ronde instellen, zodat je voor jezelf een uitdaging creëert om je tijd op zo’n bepaald segment of ronde te verbeteren. De gebruiksvriendelijke navigatie die we al kenden van de Mio-toestellen blijft bewaard, net als de Surprise Me-functie, waarmee je de keuze krijgt uit drie verrassende routes na het bepalen van jouw tijd, afstand of bestemming.

Je kunt nu ook Strava Live Segmenten te zien krijgen voor buitentraining (Cyclo 400) of zelfs ook binnentraining (Cyclo 405 en 605). Zo kun je een gerichte aanval op je eigen PR of de KOM plaatsen. Dankzij de Bluetooth-verbinding op de Cyclo 405 en 605 (niet op de 400) kun je notificaties van berichten (ook Whatsapp en Messenger) te zien krijgen. Dezelfde types hebben ook een ANT+-verbinding, die je niet alleen toelaat om optionele hartslag- en andere sensoren aan te sluiten, maar ook om te verbinden met elektronische Shimano Di2-systemen. Via het FE-C-protocol kun je ook verbinden met ANT+-rollentrainers en de overeenkomstige weerstand tijdens je binnentraining nabootsen.

Het toptoestel, de 605, heeft eveneens een Wifi-ontvanger, zodat je na de rit jouw training meteen kan uploaden zonder te moeten linken aan de computer. Bij de 605 krijg je een magneetloze snelheids- en cadanssensor, die je gewoon op de achternaaf en de crank moet monteren. Geen gedoe met magneetjes meer.

De adviesprijzen zijn:

Cyclo 400: 289,99 euro

Cyclo 405: 339,99 euro

Cyclo 405HC: 369,99 euro

Cyclo 605HC: 449,99 euro

Gerelateerde artikels