Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Na de snelspanner, nu ook de koersfiets

Met de Close2-snelspanners won Nico Mattan (met partners) twee jaar terug bijna het tv-programma De Bedenkers. Op Velofollies toonde Close2 een heuse collectie racefietsen, waaronder de 'Ultimate by Nico Mattan'.


Nico Mattan en zijn Ultimate. (foto roel van schalen)
Aan eigenzinnigheid heeft Nico Mattan op zijn 39ste nog altijd niet ingeboet, zo werd direct duidelijk bij inspectie van de qua bouw vrij doorsnee ogende, maar frivool gelakte Ultimate racefiets.

“Het frame is van carbon, de voorvork van aluminium”, zo verrast Mattan. Terwijl nagenoeg alle fietsfabrikanten een aluminium frame voorzien van een carbon voorvork, doet Mattan het omgekeerde.

“Ik doe het anders. Ik verkies een alu voorvork op de kasseien maar ook op de Vlaamse wegen, die er over het algemeen belabberd bij liggen. Ik heb met alle soorten fietsen gereden: carbon kader met carbon vork, aluminium met carbon vork, volledig aluminium. En uiteindelijk kies ik dan deze combinatie. Deze fiets is na 3-4 jaar intensief gebruik nog altijd stevig, daar ben ik zeker van.”

De Close2 frames worden aangekocht bij het Nederlandse Intersens, dat bekend staat om zijn behouden, no-nonsense fietsen voor een allround publiek. Het lakken gebeurt in Vlaanderen en de prijzen van Close2 zijn zeer acceptabel. De Ultimate by Nico Mattan moet 1975 euro opbrengen als je voor aluminium wielen kiest. Voor een meerprijs van 300 euro krijg je hoge carbon velgen geleverd.