Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nibali breekt pols op training

Deze ochtend kwam het nieuws naar buiten dat Vincenzo Nibali (36) gevallen was op training in de buurt van Ponte Tresa. Hij zou de val opgevangen hebben met zijn rechterhand, wat resulteerde in een polsbreuk. Of de Giro d’Italia in het gedrang komt, kan men nog niet met zekerheid zeggen.

Volop in de voorbereiding op de Ronde van Italië kwam Nibali woensdagochtend onfortuinlijk ten val. Hij voelde wellicht meteen dat er iets niet goed zat aan zijn rechterpols en werd dan ook meteen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis in Lugano gebracht. In samenspraak met de medische staf van Trek-Segafredo werd besloten de Italiaanse renner van de fiets te houden en een operatie uit te voeren.

Morgen opereren

Lang wachten ze niet met opereren. Morgen ligt Vincenzo al op de operatietafel in Zwitserland. Hierdoor zou het herstelproces wat sneller vooruit moeten gaan. Toch kan pas na de operatie een inschatting gemaakt worden over hoe lang Nibali buiten strijd zal zijn. De Giro gaat van start op 8 mei, er is in principe nog voldoende tijd. We hopen van harte dat de tweevoudige ex-winnaar ook dit jaar de Ronde van Italië kleur komt geven.

De 36-jarige Italiaan zou volgende maandag starten in de Ronde van de Alpen en later deze maand ook in Luik-Bastenaken-Luik. Daar mag hij dus al een kruis over maken. Moest het in een rampscenario toch niet lukken om klaar te raken voor de Giro, heeft Nibali ook de Tour de France in zijn programma voor 2021 opgenomen.