Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Niels Albert crasht op Linkeroever

Voormalig Belgisch en wereldkampioen veldrijden verslikte zich in het parcours tijdens de verkenning van Red Bull Tout Droit op Antwerpen Linkeroever. Bekijk het filmpje hier!

Vorige week werd Red Bull Tout Droit aangekondigd, een cyclocross in ware Red Bull-stijl, te beleven op zaterdag 13 december op Linkeroever, dicht tegen het parcours van de Scheldecross.
De deelnemers moeten al lopend of fietsend in een zo recht mogelijke lijn van checkpoint naar checkpoint racen, met in totaal 7 checkpoints.
Wie het snelst drie ronden aflegt en daarbij alle checkpoints passeert, wint.
Red Bull Tout Droit is een veldrit waarbij de kortste en snelste weg – in een rechte lijn van A naar B – vaak ook de moeilijkste weg is en onvermijdelijk tal van hindernissen met zich meebrengt.

Dat laatste ondervond ook Niels Albert, de voormalige Belgische en wereldkampioen die speciaal voor Red Bull Tout Droit opnieuw op de fiets klom om het parcours te testen en daarvoor het gezelschap kreeg van ex-wereldkampioen Paul Herygers.
Al in de eerste ronde ging Albert keihard tegen de grond en brak daarbij een fietsvelg – iets wat hem in zijn hele carrière niet één keer overkwam.
Het mag dan ook duidelijk zijn: in het veld in een rechte lijn van checkpoint naar checkpoint rijden is niet zo eenvoudig als het lijkt…

“In geen geval”, aldus Niels Albert. “Het ziet er inderdaad gemakkelijk uit, maar dat is het allerminst.
Alles ging goed, tot mijn voorwiel plots wegzakte in een diepe put die ik echt niet opgemerkt had.
Over mijn stuur getuimeld met een gebroken velg als resultaat, iets wat ik in mijn hele crosscarrière nooit meegemaakt heb. Gelukkig had ik een helm aan.
Uiteindelijk niets ernstigs, maar het toont wel aan dat je voor deze race gefocust moet zijn, ook al is het maar om gewoon rechtdoor te rijden.
In ieder geval, het parcours is super, dus ik ben benieuwd naar volgende week zaterdag.”

Red Bull Tout Droit vindt plaats op zaterdag 13 december, om 11u.
Het event geldt als voorprogramma van de Scheldecross die later die dag wordt gereden, vlakbij de locatie waar Red Bull Tout Droit plaatsvindt.
Iedereen vanaf 16 jaar kan deelnemen, je hoeft enkel een cyclocrossfiets te voorzien. BMX, racefietsen en mountainbikes worden niet toegelaten.
Deelname kost 10 euro en inschrijven kan via de website .