Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuw fietsgereedschap B’Twin

Decathlons fietsenmerk B'Twin lanceert met '500' een nieuw gamma resistent fietsgereedschap. De conussleutel, pedaalsleutel, kettingzweep en trapaslichter zijn geschikt voor het betere onderhoud.

B’Twin noemt zijn nieuwe stalen hulpmiddelen ‘eenvoudig en innovatief’. Wie naven wil aanspannen, afstellen of demonteren kan de conussleutel of wielnaaf gebruiken. Die heeft een aanbevolen prijs van 9,95 euro en is geschikt om naafconussen van 13 tot en met 18 millimeter mee te verstellen.

Met de pedaalsleutel van 15,95 euro kun je eenvoudig pedalen van 15 millimeter monteren en demonteren, terwijl je in combinatie met een cassetteafnemer de kettingzweep kunt gebruiken. Die kost ook 15,95 euro en helpt de cassette tegen te houden als je die eraf neemt. De kettingzweep is compatibel met kransjes 11 tot en met 14 en cassettes van zeven tot elf versnellingen. Dankzij de gepatenteerde vorm zou hij steviger zijn dan klassieke casetteafnemers.

Tot slot is er de trapaslichter ‘Hollowtech 500’. Zoals de naam aangeeft, kun je met die sleutel Hollowtech II-trapassen monteren en demonteren. De adviesprijs is 15,95 euro.