Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuw: pils voor na het sporten

Onlangs stelde AB InBev Pure Blonde voor. "Een pils om te consumeren na het sporten", klinkt het.

Pure Blonde komt er als apart merk. Omdat het werd ontwikkeld door de mensen van het populaire pilsbier Jupiler, krijgt het een steuntje via de toevoeging ‘by Jupiler’. AB InBev heeft al een gelijknamig calorie-armer bier in Australië, met een gelijkaardige layout. “Dat design heeft inspiratie geleverd”, zegt Jean-Jacques Velkeniers, topman voor West-Europa bij AB InBev.

Pure Blonde heeft een lager alcoholgehalte (3,5%) en telt volgens de brouwer 50 procent minder calorieën dan de gemiddelde Belgische pils. Het bier is het resultaat van een langer brouwproces en van een andere giststam dan die van Jupiler, een die beter de suikers omzet, legt Velkeniers uit.

Bij de voorstelling klonk het dat het bier zich richt tot de Belg met een actieve levensstijl, kortweg de pils voor na het sporten. Pure Blonde is lichter en een betere doordrinker, heet dat dan.

Consumptiemomenten

AB InBev wil al langer meer alternatieven aanbieden voor meer consumptiemomenten. De algemene bierconsumptie daalt en zeker die van pils. Verschillende brouwers richten daarom steeds meer hun pijlen op alcoholvrij of alcoholarm bier.

Pure Blonde komt enkel op de Belgische markt, naast het bestaande Jupiler-gamma, dat onder meer een pils met lager alcoholgehalte bevat. De brouwer vreest niet dat Pure Blonde op de verkoop van de Jupiler-merken zal wegen. Het bier wordt in eerste instantie in Leuven gebrouwen en niet in Jupille.