Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe BBB-verlichting brengt je altijd veilig thuis

BBB heeft nieuwe verlichting die is voorzien van allerlei slimmigheidjes. Een extra fel knipperlicht voor overdag, een stadsstand om batterij te besparen en een lamp die automatisch overschakelt op het knipperlicht om batterij te besparen en je veilig thuis brengen.

SLIMME SIGNAL

Op zoek naar een verlichtingsset die je veel licht en gebruiksgemak oplevert? Dan zou de Signal iets voor jou moeten zijn. Hiermee geef je letterlijk het juiste signaal aan andere weggebruikers. Deze lampjes geven een helder LED-licht, zijn voorzien van een zelfsluitende en waterdichte USB-ingang en kunnen overal op de fiets worden bevestigd met de strap-mount. De aan/uit-knop is verborgen aan de achterkant, dit levert meer zichtbaarheid op en maakt van het gehele lampje een schakelaar. De voorlamp gaat tot 24 uur mee, het achterlicht tot 31 uur.

De Signal is uitgebreid met een runtime safety en dayflash stand. De runtime safety-stand brengt je onder alle omstandigheden veilig thuis. Door deze stand schakelt de lamp automatisch over in het knipperlicht wanneer de batterij bijna leeg is. Dit geeft je vier uur extra brandtijd, wat genoeg is om je veilig thuis te brengen. Dayflash heeft een lichtpatroon dat je overdag goed zichtbaar maakt.

Sebastiaan Bowier van BBB: “We wilden de Signal herontwerpen omdat er water in de huidige versie kwam. We ontdekte uiteindelijk dat er sprake was van een gebruikersfout. Mensen bleken te vergeten om de USB-ingang te sluiten. Daarom hebben we besloten om de gehele lamp te herontwerpen. Mensen willen echter niet perse een grotere knop, een strap mount of een COB-led. Ze willen een lampje dat gemakkelijk aan en uitgaat, dat je overal en gemakkelijk kunt monteren en waarmee je goed zichtbaar bent. We hebben dus de aan/uit knop op de achterkant van het lampje geplaatst waardoor er meer zichtbaarheid ontstaat. Het maakt het bedienen van de lamp tevens makkelijk omdat het gehele lampje is veranderd in een knop. Je drukt eenvoudig tegen het lampje aan om hem te activeren. De USB-ingang is verwerkt in de strap zodat deze automatisch sluit wanneer je het lampje monteert. Dit voorkomt ook het lekken van water.”

COMPACTE, KRACHTIGE NANOSTRIKE 400

Ben jij op zoek naar een lamp met een grote lichtopbrengst verpakt in een compact ontwerp. Dan is de NanoStrike 400 een goede oplossing. Dit kleine broertje van de Strike heeft een ronde bundel, is heel compact, weegt amper 65 gram en heeft een lichtopbrengst van wel 400 Lumen. Je kan hem met de bijgeleverde strap overal op je fiets monteren.

De NanoStrike is voorzien van vijf verschillende standen: stad, standaard, hoog, boost en knipperlicht. Met deze standen heb je een licht voor iedere situatie. Maar, het knipperlicht op deze lamp is ook nog een uitgebreid met een dayflash versie. Deze garandeert zichtbaarheid gedurende de dag. Iets dat erg handig is wanneer je de weg deelt met andere weggebruikers. In de dayflash modus knippert de lamp op onregelmatige basis om de aandacht van automobilisten en overig verkeer te trekken. De batterij gaat maximaal 48 uur mee.

De Nanostrike 400 is ook beschikbaar in een pakket met het Signal-achterlicht voor 69,95 euro.