Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe Chroma-kleur Trek-Segafredo in Project One

Stuyven, Theuns en hun ploegmaats van Trek-Segafredo mogen de Tour rijden met een opvallende Trek. Hun fietsen kregen namelijk een glanzend Chroma-jasje, dat bovendien lichter is dan normale lak. Dankzij Project One kunnen ook gewone klanten deze nieuwe ICON-kleur kiezen voor hun Madone of Émonda.

Het nieuwe kleurenschema Chroma is een opvallende metallic kleur met een reflecterende, bijna spiegelachtige finish die volgens Trek het resultaat is van intensieve ontwikkeling. Elk custom Chroma-frame wordt namelijk handmatig bewerkt met behulp van een in eigen huis ontwikkelde methode die het uiterste vakmanschap vraagt van de Trek Project One-artiesten. Chroma wordt aangebracht door middel van een galvaniseringsproces in plaats van door middel van lakken. Galvaniseren vereist een grote mate van kundigheid. Het Chroma-proces van galvaniseren is een stuk milieuvriendelijker dan traditioneel verchromen of galvaniseren. Alle producten die in het proces gebruikt worden zijn op waterbasis.

Het nieuwe, opvallende kleurenschema is er in twee varianten: Ruby Chroma en Sapphire Chroma. Beide kleuren zijn komend weekend te zien op de fietsen van zowel de heren als dames van Trek-Segafredo tijdens de start van de Tour de France en La Course.