Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe Cycling met Wout, Wielerjaar 2021, Lefevere en meer!

Het december-/januarinummer van Cycling ligt vanaf nu in de winkel, met als coverartikels Het jaar van Wout, ons eindrapport over Wielerjaar 2021, Gendergelijkheid in het peloton, Patrick Lefevere, Quinten Hermans, Jolien D'hoore, en een crossduel tussen de Pinarello Crossista+ en Specialized Crux.

Niemand kon in 2021 om Wout van Aert heen. In een open interview spreekt hij over de gevolgen van de loodzware Tirreno en van zijn blindedarmontsteking, zijn zeges in Wevelgem en de Amstel Gold Race, zijn mooiste overwinning van he jaar, het zilver te veel en zijn liefde voor de cross. Van Aert is echter niet de enige renner die we na dit seizoen bekronen met de grootste onderscheiding. In onze Proclamatie van het Wegseizoen ’21 maken we het rapport van een slordige 52 renners.

Met alle evoluties in het wielrennen vonden we het hoog tijd om een stand van zaken te geven omtrent de gendergelijkheid in het peloton. Je zou kunnen denken dat Patrick Lefevere dan een controversiële figuur is voor de daaropvolgende pagina’s, maar in duidelijke bewoordingen legt hij zijn bedoelingen in het vrouwenwielrennen (er is zelfs al een naam voor een mogelijke ploeg!) en over andere onderwerpen, zoals het geval-Bennett, Fabio Jakobsen, Cav, zijn omstreden passage in Vive le Vélo, het nemen van harde beslissingen en nog veel meer, bloot.

Voorts gingen we backstage bij het EK veldrijden, trokken we op crosstraining met Quinten Hermans, en praatten we met een afscheidnemende Jolien D’hoore.

Materiaalliefhebbers kunnen watertanden bij het Duel tussen de Pinarello Crossista+ van Tom Pidcock en de Specialized Crux van Zdenek Stybar, maar zullen zeker ook de zes favoriete onderdelen en accessoires van Toon Aerts willen ontdekken, en de tests willen lezen van drie paar overschoenen en MTB-schoenen.

De nieuwe Cycling ligt nu in de winkel, is HIER online te lezen via Blendle en HIER online te bestellen via de webshop.