Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe Elite RealAxiom swingt mee

De nieuwe rollentrainer van Elite beweegt mee terwijl je fietst. De RealAxiom behoort tot de Real-trainers, zodat je je training live op je computerscherm ziet en trainingsvideo's kunt nafietsen.

De RealAxiom van Elite is een draadloze (via ANT+) elektronische rollentrainer die verbindt met de PC en de fietsomstandigheden zo realistisch mogelijk simuleert door de weerstand aan te passen aan de snelheid en de hellingsgraad van het gekozen parcours. Het computerscherm toont een video die synchroon loopt met de fietssnelheid en belangrijke gegevens zoals snelheid, vermogen, hartslag, cadans, hellingsgraad, gereden tijd, … Je kunt het apparaat ook verbinden met de nieuwe My E-Training app (zie link hieronder).

Hét hoofdkenmerk van dit toestel is het nieuwe Swing System Frame, dat de biomechanica van de echte fietservaring moet nabootsen (zie filmpje bovenaan). In het midden (in lijn met de fiets) staat het toestel vast op de grond, maar aan de zijkant zitten een soort bumpers (die je harder of zachter kunt zetten, naargelang je voorkeur) die inveren wanneer je naar links of rechts wiegt tijdens de fietsbeweging.

De RealAxiom kan een vermogen van meer dan 1200 watt aan 40 km/u nabootsen en hellingsgraden tot 10%. Het grote vliegwiel zorgt voor een vloeiende pedaalbeweging, zelfs bij hoge vermogens, terwijl de bekende Elastogel-rol het geluid laag houdt.

Wil je alles weten over de RealAxiom, bekijk dan het instructiefilmpje over het toestel in de inzet.