Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe Garmin Edge 520 introduceert live Strava segmenten

Garmin zorgt voor een schitterende feature in zijn nieuwe fietsgps Edge 520. Nu kun je voor het eerst ooit live tijdens je rit feedback krijgen van je tussentijden op Strava segmenten. Daarnaast heeft de Edge 520 ook ANT+, smartphone-connectiviteit en nog veel meer hippe functies!

De Edge 520 is gebaseerd op de vormgeving van de gekende Edge 500. De basisfuncties blijven min of meer gelijk, maar nu kun je dus live informatie krijgen over hoe je het doet tegenover je concurrenten. Wil je gebruik maken van die functie dan moet je wel over een Strava Premium abonnement beschikken. De eerste drie maanden doet Garmin je bij de aankoop van een nieuwe Edge 520 alvast cadeau.

ANT+

En ook wanneer je binnen op de rollen een training afwerkt, blijft de 520 je vergezellen. Als je de fietsgps koppelt aan een ANT+ compatibele trainer ontdek je weer heel wat nuttige functies. Wil je trainen aan een constant aantal watt? Stel het in op je Garmin en de trainer past zich automatisch aan. Dat geldt ook voor ritten die jij of iemand anders maakt en dan nabootst op je rollentrainer. Die regelt dan ook de weerstand aan de hand van het hoogteprofiel van je gekozen route.

Di2-compatibel

Wil je nog een stapje verder gaan dan kun je ook een vermogensmeter en hartslagmeter aan het toestelletje koppelen. Zo kun je eenvoudig je watt/kg aflezen, je hartslagzones instellen en erop trainen, VO2 max-waarde inschatten en je fitnessniveau nagaan met de ingebouwde FTP-test.

Al die informatie verschijnt op een 2.3-inch kleurenscherm dat ook met fel zonlicht nog duidelijk leesbaar is. Dit keer met een hogere resolutie (200×265 pixels) dan zijn voorganger. Daarnaast is de Edge 520 via ANT+ compatibel met de Varia fietsradar die je waarschuwt voor aankomend verkeer, slimme fietsverlichting van Garmin, verschillende sensoren en Shimano Di2. Zo moet je niet naar je tandwiel loeren om je versnelling te checken. Pure luxe.

Garmin Connect

Nood aan nog een extra scherm? Verbind dan de fietscomputer met de Garmin Connect Mobile-app. Zo kun je bijvoorbeeld snel je training delen op sociale media of het weerbericht bekijken. Na de training verzend je dan op een snelle manier je info naar de online community ‘Garmin Connect’.

Allemaal zeer mooi, maar hoe zit het met de batterijduur? Wel, in het beste geval kun je 15 uur genieten na een volledige oplaadbeurt. Zowel op de weg als offroad dankzij de gps- en Glonass-satellieten. Let wel: de Edge 520 beschikt niet over een routeplanner.

De Garmin Edge 520 zal in het derde kwartaal van 2015 te koop zijn vanaf 299 euro. Maar ook trotse bezitters van een recente Edge 510, 810 of 1000 kunnen vanaf september de Strava-feature integreren in hun toestel.