Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe pedalen bij Look

Zoals ieder jaar eigenlijk presenteerde Look weer een heleboel nieuwe innovaties. Veel indruk maken de verbeterde Kéo Blade pedalen, die op heel wat vlakken nog hoger scoort.

De Kéo Blade 2 racepedalen hebben nogal wat om over naar huis te schrijven. Bij deze: het eerste wat opvalt, is het cleane, zeer gestroomlijnde uiterlijk van het pedaal. Het carbon plaatje dat als veer dienst doet, is breder gemaakt en naar het midden van de body verplaatst, waar het meteen ook dienst doet als aerodynamisch onderdeel van de totale constructie.

Verder werd het contactoppervlak verbreed naar 68 mm en ergonomisch aangepast. In combinatie met het schoenplaatje betekent dat dat je een betere ondersteuning hebt, zelfs wanneer je je schoen onder een (kleine) hoek op het pedaal plaatst. De oppervlakte vergrootte van 400 mm2 naar liefst 700 mm2.

Een nieuwe optie bij de Blade 2 is een nog stijvere veer (blauw, stijfheid 20) ten opzichte van de al bestaande mogelijkheden geel (stijfheid 12) of rood (16). Ook fietsers die echt vast willen zitten of baanrenners komen dus aan hun trekken.

Ook het vermelden waard is de verlaagde ?stack height?, de afstand van het plaatje tot het pedaal. Die ging omlaag met 2.7 mm tot 30 mm. Het geeft meer stabiliteit tijdens het fietsen. Al bij al een karrevracht aan nieuwe features die het rijplezier van de Blades ongetwijfeld nóg weer hoger maken.

De Blade 2 komt er in een versie met titanium as (90 gr) en eentje met cr-mo as (110 gr).