Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe S-Works Ares is sneller en voelt ‘als een pantoffel’

Het gebeurt wel vaker dat profrenners hun zegje hebben bij de ontwikkeling van nieuwe producten, maar Sam Bennett keek in de voorbije Tour angstig rond of hij al iemand met de nieuwe S-Works Ares-schoenen zag, want hij wist hoe efficiënt ze zijn.

De zool is net zo stijf als die van de vorige S-Works-schoen, maar dankzij het nieuwe systeem is het contactoppervlak met de voet 20 procent groter, wat voor één procent extra snelheid moet zorgen, zo klinkt het bij Specialized. Dat zijn mooie cijfers om mee te geven aan een sprinter, die elk beetje materiaalvoordeel ook als psychologische boost kan gebruiken. 

De ‘sok’ die je boven de schoen ziet uitsteken, maakt deel uit van de ingrepen die het comfort moeten verbeteren. Onder de noemer ‘Body Geometry’ maakt Specialized al jaren de contactpunten tussen fiets en fietser efficiënter en comfortabeler. Uiteraard profiteert ook deze Ares van die kennis. 

Blijkbaar noopte dat Julian Alaphilippe tot deze quote: “Als ik mijn voeten in de S-Works Ares plaats, is het alsof ik mijn pantoffels aandoe naast het haardvuur.” Sam Bennet, die meewerkte bij de ontwikkeling van de schoen: “Tijdens de Tour dit jaar was ik bezorgd dat een van de andere sprinters deze schoenen eerder dan ik zou hebben omdat ik weet dat ze een verschil maken.”

Wat er ook van zij, feit is wel dat niet alleen de gesponsorde renners met S-Works-schoenen rondrijden, maar ook heel wat niet-gesponsorde atleten. Als referentie kan dat wel tellen. We zullen dan ook met argusogen kijken wie we allemaal met deze sloffen zien rondtoeren. De prijs van 419,90 euro maakt het niet meteen een toegankelijke keuze, maar Specialized heeft natuurlijk ook veel andere en meer betaalbare modellen in het gamma. Ook de S-Works 7 en S-Works Vent blijven trouwens gewoon doorlopen.