Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe Sagan-versies van Tarmac en Venge verrassen met sprankelend groen

Peter Sagan is een van de belangrijkste uithangborden van Specialized en dat eert de fietsenfabrikant elk jaar met een speciale Sagan-uitvoering. Dit jaar krijgen we een Venge en Tarmac in de 'Sagan Collection: Deconstructivism'. De speciale kleuren moeten voor een verrassingseffect zorgen.

De Tarmac is de allroundfiets bij Specialized en de Venge de snelle aerofiets. Wil je de topversie, dan ga je voor de S-Works, maar wil je iets speciaals, dan kan je nu ook de nieuwe Sagan-uitvoeringen kiezen. Deze twee modellen uit de ‘Sagan Collection: Deconstructivism’ lijken op het eerste gezicht gewoon zwart, maar laat er een streepje zon op schijnen en het achterste deel van het frame glinstert in het groen. De glinsteringen verwijzen naar de regenboog, die de ontwerpers ‘gedeconstrueerd’ hebben, zoals je kan afleiden uit de naam van de collectie. Het groen is uiteraard een knipoog naar de groene trui, die zowat elk jaar stevig rond de schouders van de Slovaak hangt.

De S-Works Tarmac SL6 Sagan Collection: Deconstructivism is enkel verkrijgbaar als frameset, moet 4.099 euro kosten en komt met frame, vork, balhoofdset, steekassen, zadelpen + klem, CeramicSpeed-trapas. De Venge uit dezelfde collectie kost 200 euro meer en komt ook met de bijbehorende geïntegreerde stuurpen.