Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe Speed Concept nog sneller

Met een gloednieuwe Speed Concept lanceert Trek een fiets die naar eigen zeggen een nieuw tijdperk van aerodynamische integratie inluidt. De nieuwe fiets levert nog 16 watt winst op i.v.m. de vorige Speed Concept.

De nieuwe Speed Concept is het resultaat van jarenlang onderzoek van het Trek Performance Research-team. Zij maakten gebruik van Computational Fluid Dynamics (CFD) en supercomputers om aerodynamisch te optimaliseren. Het resultaat is een aerodynamische fiets die triatlonspecifieke comforttechnologie gebruikt, accessoires en drinksystemen volledig integreert en over een moderne cockpit beschikt.

In overeenstemming met de voorwaartse zitpositie van triatleten werd het scharnierpunt van de IsoSpeed scharnierpunt naar voren gebracht, wat voor comfortabel rijgedrag zorgt. De fiets heeft een enorm verstelbereik en een bidonhouder tussen de armen (BTA) en op de onderbuis. Op de bovenbuis zit een geïntegreerde bentobox. Een verborgen opbergruimte is er ook voor een reparatiekit.

De Speed Concept is exclusief verkrijgbaar via Project One waardoor triatleten hun fiets helemaal kunnen personaliseren zodat de zitpositie, lak en onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd.

Meer info op trekbikes.com/speedconcept.