Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe Trek gespot + MTB-wielgrootte Trek

In de Dauphiné testen enkele renners van Trek Factory Racing nieuwe Trekfietsen. Details zijn niet bekend, maar het betreft waarschijnlijk een ultralichte fiets. Verder past Trek zijn MTB-wielen aan de framemaat aan.

Jordan Roessingh, technisch directeur van Trek Factory Racing, wilde enkel kwijt dat het Critérium du Dauphiné een goede wedstrijd is om materiaal te testen. Het nieuwe speeltje wordt onder meer getest door Bob Jungels en ziet er vederlicht uit. Het valt op met zijn staande achtervork die rond de zitbuis loopt en in de bovenbuis versmelt.

Verder lijkt het witte frame een paar gelijkenissen met de Madone 7-serie te hebben, zoals de ‘ride tuned’ zadelpen, de asymetrische stuurbuis en de geïntegreerde kettinvanger. Het lijkt erop dat het Amerikaanse bedrijf verder gaat met zijn vertrouwde OCLV 700-carbon. De buizen lijken een iets ronder profiel te hebben, mogelijk om kracht efficiënter over te brengen.

Smart Wheel Size

Sinds de komst van MTB-wielen van 29 en 27,5 inch is de discussie over wielgrootte een issue. Velen verbinden de wielgrootte van een mountainbike met de lengte van de fietser en met zijn Smart Wheel Size-geometrie gaat ook Trek die richting uit.

Voor mountainbikeframes van 13 en 15,5 inch gaat Trek voor wielen van 27,5 inch, terwijl framevarianten van 17 inch en groter een wielset van 29 inch krijgen. De opties gelden voorlopig enkel voor de Trek Marlin en de nieuwe Skye WSD.