Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe voorzitter en secretaris bij Cycling Vlaanderen

Verandering aan de top bij Cycling Vlaanderen. Tijdens een algemene vergadering in Peer werden de nieuwe voorzitter en secretaris van Cycling Vlaanderen verkozen. Wim De Geyter en André Vanlint kwamen er als winnaar uit de bus.

Wim De Geyter neemt bij Cycling Vlaanderen de functie van voorzitter over van Jules Vandergunst. André Vanlint volgt op zijn beurt Jean Brebels op als secretaris. De Geyter ging bij de stemming voor de nieuwe voorzitter Filiep Jodts vooraf. Vanlint haalde het van het trio Jan Vandael, Luc Declercq en Pieter Pauwels.

De Geyter en Vanlint zijn twee ervaren rotten in het vak. De Geyter fungeerde al reeds als secretaris in Oost-Vlaanderen en was de laatste jaren actief als nationaal commissaris. Vanlint deed de afgelopen jaren dienst als voorzitter van het beheerscomité competitie.

Wim de Geyter: “Ik ben zeer tevreden met deze uitslag. Als voorzitter wil ik er voor iedereen zijn, onafhankelijk van de provincie die men vertegenwoordigt. Daarnaast wil ik dit immense team leiden met respect voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor de wielersport, zowel in het competitieve luik (alle disciplines) als op het recreatieve vlak.”

André Vanlint: “Voor mij verandert er niet veel. Ik ken de werking van Cycling Vlaanderen al vanuit mijn functie als voorzitter van het beheerscomité competitie. Mijn voornaamste taak zal erin bestaan om ondersteuning te bieden op vlak van administratie, alsook aan de organisatoren, renners en alles wat met de wielersport te maken heeft in de provincies.”