Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nieuwe wielen voor Ketelke

Nog voor het startschot gegeven wordt van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent heeft Kenny De Ketele al een primeur beet. De afscheidnemende pistier zal namelijk aantreden met de gloednieuwe RYOT77 Track-wielset van Fast Forward Wheels.

Met de toevoeging van de gloednieuwe RYOT77 Track heeft Fast Forward Wheels nu een compleet gamma Ryot wielen. De ‘ultieme’ baanwielset heeft een 77 mm hoge carbonvelg met LAW Tech aeroprofiel dat geoptimaliseerd werd voor de meest courante banddiktes dankzij een velgbreedte van 26 mm. Sapim CX Sprint spaken – in het zwart – maken de wielset stijver, zowel lateraal als torsioneel. De nieuwe, zwarte FFWD pistehubs bevatten een bolt-in sluitsysteem in het voorwiel en volstalen endcaps op het achterwiel. Zoals steeds zijn deze wielen met de hand gemaakt in Nederland.

De pistiers van Sport Vlaanderen-Baloise rijden de Zesdaagse in Gent in primeur met deze wielset.

De RYOT77 Track kost 1.499 euro per set en is beschikbaar vanaf midden november 2021. Het vervangt zowel de F6T (610 mm) als de F9T (90 mm) wielsets.

Bij Fast Forward werkten ze ook aan een nieuw vol wiel voor de piste. De RYOT77 Track DISC-T LION bewees zijn waarde o.a. bij het breken van het werelduurrecord door Britse renster Joscelin ‘Joss’ Lowden eind september 2021. Het snelle, volle pistewiel is nu ook verkrijgbaar voor iedereen.