Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nimbl is rijzende ster in profpeloton

Met 23 renners in het huidige profpeloton heeft het nieuwe koersschoenenmerk Nimbl een mooi aantal ambassadeurs weten te strikken. De nieuwste telg is Greg Van Avermaet.

Olympisch kampioen Greg Van Avermaet fietst voortaan ook met de koersschoenen van Nimbl, een exclusief schoenenmerk dat pas recent is ontstaan en opereert vanuit Italië waar alle schoenen met de hand worden gemaakt. Van Avermaet pakt meteen ook uit met een nieuw model, met name de Ultimate

Andere renders die met Nimbl fietsen zijn ondermeer Bob Jungels, Matthias Brändle, Heinrich Haussler, Bryan Coquard en de Lotto-profs Tosh Van Der Sande, Viktor Verschaeve en Brent Van Moer. Het leeuwendeel van de profs fietst met de Exceed-schoenen. Andere modellen in de collectie zijn Air, Feat en Expect (voor baanrenners).   

De nieuwe Ultimate-schoenen van Greg Van Avermaet hebben een gouden randje. “Wat me toch wel charmeerde”, aldus Greg. “Toch is er meer aan deze schoenen dan zijn looks. Je merkt gewoon dat er veel ambacht en expertise in deze schoenen zit. Dat zie je aan de manier waarop het carbon is aangebracht en de unieke manier waarop ze zijn vervaardigd.” 

De Nimbl Ultimates wegen slechts 205 gram (per schoen, in maatje 42), hebben twee ATop-draaisluitingen en zijn verkrijgbaar vanaf 1 mei. Al kan je ze nu al pre-orderen op de website van Nimbl.