Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Niner en MET krijgen nieuwe verdeler in Benelux

Altijd leuk om te zien dat een cultmerk als Niner een toegewijde verdeler krijgt in de Benelux. Tegenwoordig verdeelt Codagex de mountainbikes, gravel- en crossfietsen van het Amerikaanse merk. De Distributeur uit Dessel neemt ook helmenmerken MET en Bluegrass onder zijn vleugels.

Wie geïnteresseerd is in een nieuwe Niner kan vanaf nu dus bij fietswinkels terecht die de merken van Codagex verdelen en kan meteen genieten van de vele updates die in het Niner-gamma zijn gebeurd. Zo kreeg de Air 9-hardtail een makeover en aanvaardt hij niet alleen 29″ maar ook 27,5+. Voorts kreeg hij een Boost-achternaaf, een geometrie met langere reach, kortere achtervork, een stealth-geleiding voor een dropper en een 120 mm voorvork. De stalen Sir 9 kreeg dezelfde behandeling.

De Niner RLT 9-gravelbike en BSB 9-crossfiets bleven niet achter en kregen bijvoorbeeld Flatmount-remklauwen, zodat ze beantwoorden aan de jongste trends en standaarden. En dat is dan nog maar een greep uit het brede gamma van Niner.

Helmenfabrikant MET kreeg de laatste tijd dan weer veel aandacht omwille van de opvallende Trenta 3K die dankzij het gebruik van carbon een lager gewicht heeft dan de andere MET-helmen, terwijl ook de aerodynamica en een uitstekende verluchting belangrijke werkpunten waren voor de ontwerpers.