Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nominaties Fiets Innovatie Award bekend

De vakjury van de Nederlandse Fiets Innovatie Awards 2013 heeft acht genomineerden bekendgemaakt. De opvallendste is de O-Synce Screeneye X, een soort pet die je trainingsdata projecteert in je zichtveld.

De O-Synce Screeneye X van AGU is een innovatief sportaccessoire waarmee de trainingsdata te raadplegen is zonder het hoofd te bewegen. In plaats van op je horloge te kijken worden deze gegevens dus gewoon via de klep geprojecteerd in het zichtveld.

Door gebruik van een ANT+ sensor laat de Screeneye X alle trainingsdata zien, zoals hartslag, snelheid, afstand, stoptijden, rondetijden, trainingszones en zelfs coach-tips. De display is duidelijk leesbaar ongeacht de sterkte van het daglicht. De data kan via USB ook worden overgebracht naar laptop of pc.

De O-Synce Screeneye X is één van de acht genomineerden uit 30 inzendingen voor de Fiets Innovatie Awards 2013. Deze zal pp 20 januari op de vakbeurs FietsVAK 2013 aan drie producten worden toegekend.

De overige zeven genomineerden zijn de Spinder Urban fietsendrager (fietsendrager met eenvoudige snelkoppeling), de Rubena Gaadi binnenband van Verduin Agency (nieuwe binnenband met twee uiteinden, waardoor een binnenband vervangen kan worden zonder het wiel los te maken), Sparta SL 18 headlight (koplamp voorzien van 18 LED’s, geïntegreerd in de verende voorvork), AXA Agena (voor- en achterlicht die als een USB-stick opgeladen kunnen worden aan computer of laptop), Cleanbar van Koninklijke Gazelle (leidt alle rem- en versnellingskabels bij de stuurpen het frame binnen), AGU SEQ (damesregenjas voor fietssters die transformeerbaar is tot poncho) en SIMSON elektronisch verstelbare werkbank.