Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Northwave maakt overschoenen in winter overbodig

Kunnen we deze winter de baan op of het veld intrekken zonder gebruik te moeten maken van overschoenen? Als het aan Northwave ligt alleszins wel. Hun nieuwe prestatiegerichte winterschoen houdt je warm en droog tot zelfs -15°C.
Nu we definitief op het winteruur zijn overgeschakeld, wordt het ook tijd om over te schakelen naar onze winteruitrusting wanneer we op fietstocht vertrekken. Al hoeft die overschakeling van winter naar zomeroutfit qua schoenen niet meer zo groot te zijn, sinds de komst van de nieuwe winterlijn van Northwave. De Italiaanse schoenenfabrikant tovert met de Extreme GTX voor iedere winterliefhebber een nieuw hebbedingetje uit z’n hoge hoed: een echte snelle, comfortabele raceschoen, bestand tegen de meest gure weersomstandigheden. Zo goed bestand zelfs, dat volgens Northwave overschoenen vanaf nu verleden tijd zijn.
Daarnaast maakt de Extreme GTX ook het verschil op vlak van comfort, dankzij de Climaflex-kraag bovenaan de schoen, die komaf maakt met pijnlijke of irriterende drukpunten, waardoor je nu het gevoel hebt dat je schoen meer een verlengstuk is van je been. De extra verwarmde binnenzool zorgt op zijn beurt voor een extra fijn en comfortabel gevoel, terwijl de Carbon Light-buitenzool, met een stijfheidsindex van 10.0 voor het wegmodel en een index van 12.0 voor het mountainbikemodel, er op zijn beurt weer voor zorgt dat er geen onnodig krachtsverlies is. 

GHOST XC: 3 MICHELINSTERREN WAARD 
Een ander nieuwigheidje dat Northwave voor deze winter in petto heeft is de Ghost XC, de absolute performance schoen binnen de collectie voor het mountainbiken. De bovenzijde van de schoen is voorzien uit twee comfortlagen met daarbovenop nog een extra dun slijtvast laagje van 0,5 mm voor extra bescherming.
Naast extra bescherming is er ook voldoende aandacht besteed aan extra comfort, zelfs tot in de kleinste details. Zo werd er gekozen voor Dyneema als materiaal om de schoen vast te draaien in plaats van de klassieke ‘visdraad’. Dyneema is namelijk een zachtere stof en past zich beter aan aan de anatomie van je voet, waardoor het aantal drukpunten wordt verminderd.
Ook aan de onderkant van de schoen merken we nog een groot pluspunt op, in de vorm van de Hyperlight XC buitenzool. Hiervoor werkte Northwave samen met Michelin Technical Soles. De twee combineerden alle facetten waaraan een mountainbike-zool moet voldoen en kwamen uit bij deze Hyperlight XC. Zoals de naam het al zegt, is het een echt lichtgewicht, maar wel met een stijfheidsindex van 14.0. De Dual Layers Compound Technology zorgt op zijn beurt dan weer voor extra grip en stabiliteit op elke ondergrond.

UITGEBREID GAMMA

Met in totaal elf verschillende soorten winterschoenen, heeft Northwave nog een hele hoop andere schoenen in de aanbieding voor deze winter. Zo is er bijvoorbeeld de Raptor GTX, die je voeten droog houdt in de meeste natte omstandigheden en warmte biedt tot -3°C. De Yeti is er dan weer voor zij die niet terugkrabbelen voor een fietstocht in Siberisch-koude omstandigheden dankzij de vierlagige Arctic GTX voetzool. De Michelin Rock’R sole zorgt dan weer voor een uitstekende grip op iedere ondergrond.
Voor zij die niet echt fan zijn van de hogere kraag rond de enkel, is er ook de Flash TH. Deze lager komende raceschoen is eveneens voorzien van een extra verwarmende vierlagige binnenzool en heeft extra warmtebekleding op de tip van de schoen. Met  een stijfheidsindex van 8.0 en een aerodynamische look zet hij jouw kracht op de pedalen perfect om in snelheid.
JOUW VOET, JOUW SCHOEN
Een goede raceschoen vinden die perfect past rond je voet, is vaak een hele opgave. Maar ook daar wil Northwave op inspelen. Met hun gepatenteerde Anatomical Arch Support willen ze een gespecialiseerde custom-schoen maken op maat van iedere renner.
Dat doen ze niet doormiddel van orthopedische inlegzooltjes, maar wel met speciaal geïntegreerde TPU-ondersteuning aan de hiel. Die zone is vaak vervaardigd uit carbon, maar dat is minder zacht dan TPU, dat zich daardoor beter aanpast aan de vorm van je voet. Die extra ondersteuning zorgt niet alleen voor een fijner en comfortabeler gevoel, maar ook voor een betere krachtsoverbrenging op de pedalen en dus bijgevolg ook betere prestaties. 
In de collectie voor 2018 zal deze nieuwe Anatomical Arch Support terug te vinden zijn in vier racemodellen, namelijk de Extreme GT, Revolution, Flash 2 Carbon en Extreme GT WMN.