Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Northwave-winterjas maakt gebruik van eVent-stof

De zomer begint pas echt en daar is Northwave al met een nieuwe winterjas. Het Italiaanse merk is terecht trots op het nieuwe DVstretch-membraan in het Arctic Jacket.

Na een hopelijk fantastische fietszomer moet je je als fietser weer voorbereiden op een koude Belgische winter. Northwave wil daarop inspelen door een nieuwe samenwerking met eVent fabrics. De Italiaanse fabrikant zal de nieuwste eVent ePTFE membraantechnologie, DVstretch genaamd, gebruiken in het Northwave Arctic Jacket, dat in oktober op de markt komt.

Het Arctic Jacket biedt bescherming en comfort dankzij het winddichte DVstretch-membraan, dat wordt gebruikt in het drielagige BP Puma laminaat van ITTTAI-Bel Punto S.r.l., dat exclusief stoffen mag maken met de DVstretch-technologie. Het BP Puma-laminaat bedekt de hele voor- en achterkant van de jas om goede bescherming van de wind te bieden, te ademen en elastisch te blijven. De stof kan 35% uitrekken en volledig naar de originele staat terugkeren. Daarnaast gebruikt Northwave Lombardia-stof, een erg zacht en open materiaal, onder de armen om beter overeen te stemmen met het lichaam.

DVstretch maakt gebruik van eVent’s Direct Venting (DV) technologie, wat betekent dat het ePTFE (expanded polytetraflouroethylene) membraan luchtdoorlatend is en een poreuze structuur heeft, zodat warmte en zweet direct door het membraan kunnen passeren. Bovendien is DVstretch winddicht en waterafstotend.

“Deze combinatie van voordelen is ideaal voor aerobe sporten zoals fietsen”, zegt Chad Kelly, Global Product Manager bij eVent fabrics. “Fietsers genereren veel warmte en vocht dat snel weg moet door de kleding. Maar ze hebben ook essentiële bescherming van wind en weer nodig.”

Het Arctic Jacket zit in de ‘Be Visible Be Safe’-collectie van Northwave, die is ontworpen voor maximale zichtbaarheid en veiligheid, wat extra belangrijk is als de dagen korter worden en het sneller donker, mistig of regenachtig is. Er zitten ook reflecterende Pixel-details in de jas. Deze unieke technologie laat reflecterende elementen rechtstreeks op de stof printen zodat een groter deel van de jas kan reflecteren. Ze zijn ook zachter dan normale reflectie-elementen. Ze zitten in deze jas op de nekboord, de mouwen en rug.