Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Nu zondag: vijfde editie La Philippe Gilbert in Aywaille

Philippe Gilbert heeft in zijn carrière al vele mooie overwinningen behaald. Zo won de Waal drie keer de Amstel Gold Race, Luik-Bastenaken-Luik, de Waalse Pijl én kroonde hij zich tot wereldkampioen op de Cauberg. Deze zeges zijn het resultaat van harde trainingen op en rond de heuvels van zijn thuisbasis Aywaille. Nu zondag kun je die zelf ook verkennen!

Wil jij graag kennismaken met het trainingsparcours van Philippe Gilbert? Zak dan nu zondag 1 mei af naar Aywaille (nabij Spa) voor een uitdagende fietstocht met onderweg bekende en legendarische hellingen uit de Waalse klassiekers. Zo zal je kuitenbijters als de Roche aux Faucons, de Muur van Hoei en de Côte de La Redoute tegenkomen op je tocht.

Drie afstanden

Je kan kiezen uit drie verschillende afstanden: 86 km (1661 hoogtemeters), 111 km (1958 hoogtemeters) en 144 km (2555 hoogtemeters). De twee korte tochten voeren je over negen hellingen en de langste variant brengt je langs de Muur van Hoei over veertien snedige bultjes. Ideaal voor wie de scherprechters van de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik wil opfietsen zonder daarvoor 200 kilometer te moeten rijden.

Nog niet ingeschreven?

Ben je nog niet ingeschreven maar je wil graag meefietsen? Geen probleem! Zondag kun je je vanaf zeven uur ’s ochtends inschrijven in het Centre Sportif in Aywaille (Rue de la Heid 36), waar enkele uren later de start wordt gegeven van de vijfdeLa Philippe Gilbert“. Maak het jezelf makkelijk en vul nu al online je daginschrijvingsformulier in met QR-code en breng het mee op zondag naar de inschrijvingsstand.

Wie wel al ingeschreven is, moet enkel zondagmorgen naar het Centre Sportif komen met zijn persoonlijk nummer en aan de stand ‘Nummer afhalen‘ (zone A – groen) het deelnamepakket afhalen. Wie zijn persoonlijk nummer niet per e-mail heeft ontvangen, kijkt best eens op de deelnemerslijst die je via de link onderaan kunt opvragen.

Handblessure weerhoudt Philippe

Wie je echter niet zult terugvinden op de lijst is Philippe zelf. Door een recent opgelopen handblessure zal hij, tot zijn grote ontgoocheling, niet kunnen afzakken naar zijn toertocht en fandag. “Het is met veel spijt in het hart dat ik zondag niet in Aywaille aanwezig kan zijn. Op dit moment moet ik voorrang geven aan de intensieve behandeling van mijn blessure en me focussen op mijn herstel”, vertelt Gilbert.

Maar toch heeft de ex-wereldkampioen van BMC Racing Team nog één belangrijke oproep. “Desalniettemin nodig ik alle wielerliefhebbers uit om zondag massaal deel te nemen aan “La Philippe Gilbert”, een tocht die loopt langs mijn favoriete trainingswegen in de prachtige streek waarvan ik afkomstig ben. Volgend jaar ben ik vast en zeker terug op de afspraak, dat beloof ik!”

Bestudeer alle hellingen

 

86 km 111 km 144 km
Côte de Florzé Côte de Fraiture Côte de Fraiture
Côte de Lincé Est Côte de Lincé Est Côte de Lincé Est
Côte de Betgné Côte de Betgné Côte de Betgné
Côte de la Roche aux Faucons Côte de la Roche aux Faucons Côte de la Roche aux Faucons
Côte de Berleur Côte des Poudreries Côte des Fagnes
Rue Boua Rue Boua Côte de la Reine
Côte de Xhoris Côte de Xhoris Thier Riga
Côte de Niaster Côte de Niaster Thier du Moulin
Côte de la Redoute Côte de la Redoute Mur de Huy
Côte de la France
Rue Boua
Côte de Xhoris
Côte de Niaster
Côte de la Redoute