Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Oakley viert de Tour

Als je naar de koers op tv kijkt, zou je denken dat de helft van het peloton met Oakley-brillen rondfietst. Het Amerikaanse merk komt nu met vier speciale versies die de Tour de France eren.

Ze koersen duizenden kilometers lang en verdragen pijn en uitputting die normaal meer dan één slachtoffer zouden eisen. Zij zijn de elite die deelnemen aan een test van het menselijk uithoudingsvermogen op het hoogste niveau: de Tour de France. Deze gelimiteerde brillencollectie is een eerbetoon aan de allergrootste renners, zo meldt het brillenmerk.

De Fuel Cell is een opvallend vrijetijdsmodel. De Tour de France 1903 limited edition (119 euro) komt in het glanzend zwart met het O-logo in de Franse driekleur. Op de poten zie je een afbeelding van renners en net als bij de volgende modellen krijgen de lenzen een gelaserd Tour-logo en wordt de bril geleverd in een speciaal brillenzakje. De bijgeleverde Black Iridium lenzen verminderen verblinding bij fel zonlicht.

In 2012 droegen zeven renners uit de top tien van het algemeen klassement een Oakley RadarLock. Dankzij de Switchlock-technologie gaat het wisselen van lenzen heel eenvoudig. Deze RadarLock XL Straight Stem (249 euro) is ontworpen om het gezichtsveld uit te breiden als je hoofd naar beneden gebogen is. De rechte poten zijn speciaal ontworpen om te passen onder je helm tijdens het fietsen. Je ziet duidelijk de Franse driekleur in het design. Twee geventileerde Pitch-lenzen zijn inbegrepen: de G40 voor ‘platte’ lichtomstandigheden en de Red Iridium voor felle zon.

De tweede RadarLock (249 euro) heeft niet de XL-lenzen of de Straight Stem, en is er in het glanzend zwart met de typisch Franse blauw-rode accenten. De twee bijgeleverde Path-lenzen hebben dezelfde kleuren als de versie hierboven.

De Half Jacket 2.0 (139 euro) is een model met verwisselbare lenzen. De XLJ-lenzen zijn ontworpen om een ruimer gezichtsveld te hebben. De meegeleverde Black Iridium lens vermindert de verblinding door de zon en verbetert de kleurherkenning.