Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Olympische kampioenen op Zesdaagse Gent

Een kleine maand voor aanvang van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent worden al enkele namen vrijgegeven voor het piste-event. Naast De Ketele – Ghys en De Buyst – Kluge is het ook uitkijken naar de Olympische en wereldkampioenen op de ploegkoers: Morkov – Hansen.

Sterke Denen

Denen Michael Morkov (Deceuninck – Quik Step) en Lasse Norman Hansen (Team Qhubeka NextHash) werden in Tokyo afgelopen zomer olympisch kampioen ploegkoers. Daarvoor haalden ze ook al de nodige zegepalmen binnen; Morkov won al 14 zesdaagses – waaronder tweemaal in Gent – en Hansen werd in 2020 met het Deense team wereldkampioen ploegenachtervolging en met Morkov wereldkampioen ploegkoers.

Sprintloodsen

Vanuit de hoek van Lotto Soudal gaan sprintloodsen Jasper De Buyst en Roger Kluge ook een gooi doen naar eindwinst in deze 80e Gentse Zesdaagse. De Buyst won al eerder de edities in 2013 en 2014 en Kluge is wereldkampioen ploegkoers van 2018 en 2019.

Titelverdedigers

Ook titelverdedigers Kenny De Ketele en Robbe Ghys komen terug. ‘Ketelke’ won al viermaal de Lotto Zesdaagse en zet in december een punt achter zijn profcarrière. Hij krijgt dan ook een passend afscheid in het Kuipke.

Afscheid D’hoore en deelname ‘opvolgsters’

Op zaterdagavond zal Jolien D’hoore – zij stopte enkele weken terug – gehuldigd worden. Diezelfde avond zullen haar ‘opvolgsters’ Lotte Kopecky en Shari Bossuyt deelnemen aan het omnium. Op vrijdag nemen deze nationale vaandeldraagsters ook al deel aan een puntenkoers.

Meer info op www.lottozesdaagse.be.