Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Onvergetelijke cycling.be Marmotta Fietsstage ten einde

Met een rugzak vol geweldige herinneringen reden 22 lezers van cycling.be magazine zondag terug huiswaarts van onze fietsstage in het Oostenrijkse Salzburgerland. Met Sven Nys als gids werd het een driedaagse klimstage in een fantastisch fietsgebied die nog lang zal bijblijven.

Het luxueuze Marmotta Alpin Hotel in Mühlbach am Hochkönig vormde tijdens deze drie dagen de uitvalsbasis van onze verwende lezers. Verwend, want alles werd er tot in de puntjes voor hen geregeld. Op die manier konden ook zij eens ervaren hoe het is om als profrenner een stage mee te maken. Tel daarbij het prachtige berglandschap, de hechte en toffe groep, het goed lopend asfalt, het mooie weer en de gedroomde gids in de persoon van Sven Nys en de deze cycling.be Marmotta Fietsstage kreeg terecht het etiket ‘onvergetelijk’.

Met een inrijrit van 75 kilometer werd de stage op donderdag op gang getrapt onder een bewolkte hemel. Het zou de enige dag worden waarop de zon zich niet prominent liet zien in het groene decor. De relatief vlakke rit bleek een goede keuze na de lange autorit die onvermijdelijk gepaard ging met zware benen. Tegelijk was het ook een goede opwarmer voor de koninginnenrit van een dag later.

Wie intekende voor deze stage kreeg een trainingsschema van tien weken dat nauwkeurig werd uitgekiend door Energy Lab. Dat schema werd duidelijk goed opgevolgd, want Sven Nys kreeg een bijzonder fitte groep fietsers onder zijn hoede. Getrainde benen waren ook nodig om tijdens de 145 kilometer lange bergrit op vrijdag de gevreesde Grossglockner te bedwingen, met zijn top op 2.571 meter de hoogste berg van Oostenrijk en het absolute hoogtepunt van deze stage.

Op zaterdag werd de stage afgesloten onder een stralende Oostenrijkse zon met opnieuw het nodige klimwerk. Wie nog wat ‘jus’ in de benen had, kon die op de vele pittige klimmetjes onderweg nog kwijt. Moe maar voldaan na drie dagen klimmen nestelden de lezers zich vervolgens in de gezellige tv-kamer van het hotel, waar Sven Nys een presentatie gaf over zijn visie op de sport en de mooiste momenten uit zijn carrière. Vervolgens werd er geklonken op de verjaardag van ‘de Kannibaal van Baal’ en genoten onze lezers als perfecte afsluiter samen van de WK-wedstrijd tussen Kroatië en Nigeria.