Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Onverwoestbaar fietsslot (video)

Een Britse student heeft een vrijwel onbreekbaar fietsslot ontwikkeld. Het slot ziet eruit als een simpele doek en overleeft aanslagen van stoer vernielgereedschap zoals hoekslijpmachines en betonscharen.

Ooit werd zijn dierbare mountainbike gesloten. Felix Ure, student productdesign aan de Nottingham University, wilde andere mensen gelijkaardige ervaringen besparen en ontwierp een fietsslot dat dieven voor hoofdbrekens stelt.

Anders dan je van een dergelijk sterk slot zou verwachten, ziet het eruit als een lange doek. De Hench Bicycle Lock weegt niet veel en is gemakkelijk mee te nemen omdat je hem rond de bovenbuis van je fiets te wikkelen.

Binnenin de nylonafwerking loopt sterke Kevlarvezel door twee verharde stalen kettingen. Daardoor is het slot zowel praktisch voor gebruik als onvermurwbaar. Dat bewijst Ure door het onder meer met een hoekslijpmachine, een beugelzaag en een betonschaar te lijf te gaan. Zonder succes.

“Ik weet hoe het voelt als je fiets wordt gestolen”, zegt hij. “Een slot dat lang genoeg standhoudt schrikt dieven af.” In afwachting van de definitieve lancering van zijn product, is Ure nog op zoek naar financiële steun.