Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Onverwoestbaar fietsslot

Al vaak ontgoocheld moeten vaststellen dat je fiets niet meer staat waar je hem hebt achtergelaten? b'Twin werkt aan een oplossing: een onverwoestbaar fietsslot. Raak je je fiets toch kwijt? Decathlon betaalt!

In Europa worden elk jaar bijna 2,9 miljoen fietsen gestolen. Meer en meer mensen beginnen te fietsen, maar raken gedemotiveerd nadat hun fiets gestolen werd. Een fietsslot meenemen is niet altijd even eenvoudig, zeker op een sportieve fiets, en sloten met een vaste vorm zijn soms wat moeilijk om goed te sluiten, om nog niet te spreken over het gewicht.

De Hardlock van b’Twin moet de oplossing worden tegen diefstal. Bovendien maakt het fietsenmerk van sportgigant Decathlon deze krachtige belofte: “Als uw fiets gestolen wordt met de Hardlock, dan betaalt b’Twin u het bedrag van de fiets terug”.

Het geheim van de Hardlock ligt in de samenstelling van de verschillende materialen. Het zou volgens de fabrikant onmogelijk moeten zijn om het door te snijden, welk gereedschap de dief ook zou gebruiken. Het slot zou ook makkelijk in gebruik moeten zijn. Zijn buigzaamheid maakt hem makkelijk te installeren en zijn lengte (96 cm) zorgt ervoor dat zowel het frame als het wiel beveiligd zijn. Bovendien zorgt de buitenlaag in rubber ervoor dat het frame van de fiets niet wordt beschadigd. Het slot weegt anderhalve kilogram.

De Hardlock zou vanaf september 2013 in de winkel moeten liggen en 59,95 euro kosten.