Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Ook Giro Synthe omarmt MIPS

Giro Sport Design heeft enkele dagen na Bell ook zijn topmodel Synthe voorzien van de MIPS-technologie. BMC, Katusha en IAM zullen het vernieuwde model alvast promoten in de Tour de France.

“Door onze vergevorderde research te combineren met design en veiligheid kunnen we renners geven wat ze willen”, zegt Giro Marketing Manager Amanda Schaper. “We hebben al onze ervaring van de afgelopen dertig jaar verpakt in de Synthe MIPS. Het is ongelooflijk mooi om te zien dat drie verschillende teams in de Tour vertrouwen op ons vakmanschap.”

De MIPS-technologie (Multi-Directional Impact Protection System) zorgt ervoor dat een band, die de binnen- en buitenkant van de helm met elkaar verbindt, afzonderlijk enkele millimeters kan bewegen. Bij sommige crashes kan dit ervoor zorgen dat er minder rotatiekracht het hoofd en de hersenen raakt.

Meest aerodynamische Giro
Naast een verhoogde veiligheid komt de integratie van MIPS ook de aerodynamica ten goede. Uit tests blijkt dat de Synthe MIPS de meest aerodynamische helm is van Giro. Daarbij verslaat hij dus ook de potdichte Air Attack.

De Synthe MIPS weegt 260 gram en zal vanaf augustus verkrijgbaar zijn voor 300 euro.