Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Op verkenning in Brabant

Nu we de kasseiklassiekers achter de rug hebben, maakt het peloton een tussenstop in Brabant vooraleer de Nederlandse en Ardense hellingen op te zoeken. Verken het parcours van de Brabantse Pijl!

De Brabantse Pijl vertrekt traditiegetrouw aan de Grote Markt in Leuven. Daarna flirt het parcours op haar koers richting het zuidwesten constant tussen de provinciegrenzen van Vlaams- en Waals-Brabant.

Alvorens al een eerste keer door aankomstplaats Overijse te rijden krijgen de renners na 17 km in Huldenberg met de Holstheide al een eerste helling voorgeschoteld. Na een grote bocht rond Waterloo wacht in Braine-le-Château de Rue de Hal. Vervolgens maakt de karavaan op Vlaams grondgebied een lus in Beersel met de Alsemberg (die er na een jaar afwezigheid terug bij is) en Bruineput, bekend uit de vroegere finale.

Via de Krabosstraat gaat het terug naar Wallonië, waar de Rue de Nivelles, Route d’Ohain en Rue François Dubois de volgende hindernissen zijn. Terug in Overijse aangekomen, moet het peloton nog vijf plaatselijke rondes afwerken met daarin telkens vier hellingen: de Hagaard, Hertstraat, IJskelderlaan en Schavei.

Onderaan vind je een overzicht van alle hellingen van de Brabantse Pijl. Klik verder voor alle details en een virtuele beklimming via Google Streetview.

ZELF OP PAD IN BRABANT  

Wil je zelf de Vlaams- en Waals-Brabantse wegen verkennen? Dan krijg je daartoe een uitgelezen mogelijkheid op de Decathlon Classic op 25 augustus. De tweede editie van deze tocht van de Bank van De Post Cycling Tour start net als de Brabantse Pijl in Leuven en de recreanten krijgen net als de profs ook de Holstheide in Huldenberg voorgeschoteld.

De wielertoeristen hebben de keuze uit parcours van 39, 83, 108 en 144 km. De langste afstand voert de deelnemers eerst naar het Hageland, met onder andere een  passage over de Pellenberg en de Chartreuzenberg. Daarna gaat het terug zuidwestwaarts richting de omgeving van de finale van de Brabantse Pijl, met hellingen als de eerder genoemde Holstheide en Smeysberg.
Bekijk de hellingen van de Brabantse Pijl in detail
1. Holstheide
2. Rue de Hal
3. Alsemberg
4. Bruineput
5. Krabosstraat
6. Rue de Nivelles
7. Route d’Ohain
8. Rue François Dubois
9. Hagaard (x6)
10. Hertstraat (x6)
11. IJskelderlaan (x6)
12. Schavei (x6)