Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Op verkenning in de Strade Bianche

Aanstaande zaterdag is het zover. Dan rijdt het peloton weer over de witte wegen van Toscane. Naar goede gewoonte verkent elke renner op zijn manier de Strade en wij kijken mee vanuit België.

Een van de topfavorieten is natuurlijk Wout van Aert. Ondertussen kent de titelverdediger de Italiaanse stofwegen beter dan wie ook bij Jumbo-Visma. Op het filmpje is te zien hoe Van Aert als eerste de groep aanvoert op verkenning in het zonnige Toscane.

Naast de gele brigade van Jumbo-Visma zien we ook Greg Van Avermaet en zijn kompanen deze ochtend over de grindwegen rijden. Verhoogt de nieuwe teamomgeving de winstkansen van Golden Greg?

Ook de strijdkrachten van die andere topfavoriet, Mathieu van der Poel, krijgen het stoffige Toscane voorgeschoteld. Door de hitte en een lekke band kwam de Nederlandse kampioen vorig jaar pas tien minuten na Van Aert binnen. Revanche?

De Strade Bianche mag ook dit jaar weer de allerbeste renners verwelkomen op haar deelnemerslijst. Tot het neusje van de zalm behoren zaterdag ook: Julian Alaphilippe, Egan Bernal, Jakob Fuglsang, Tadej Pogačar, Thomas Pidcock en nog zoveel andere toppers.