Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Opendeur, modeshow, praatavond en meer bij Ciclist Sint-Job

De moderne fietsenzaak Ciclist aan de vaart in Sint-Job-in’t-Goor houdt van 10 tot en met 12 september geen gewone opendeur. Op vrijdag is er een modeshow en een gratis praatavond met Museeuw, Van Hooydonck en Vanderaerden. Zaterdag en zondag zijn er fietstochten en kan je fietsen testen. Maar er is nog een extra verrassing.

Ciclist in Sint-Job is de jongste vestiging van Guy De Meyer en uiteraard laten de knappe Specializeds, Bianchi’s en De Rosa’s in de etalage je watertanden. Maar er is nog meer op komst! Vrijdag 10 september start het weekend met een knal, want je kan via de website gratis inschrijven om de modeshow en praatavond bij te wonen (inschrijven kan HIER). Tijdens de modeshow showen Isabelle Beckers, Elodie Kuijper en Massimo Vanderaerden de wintercollectie van onder meer Castelli en de custom kleding van Ciclist die wordt gemaakt door het exclusieve Q36.5. “Ook de broeken van Megmeister zijn waanzinnig goed, dankzij het zeem dat is geïnjecteerd met gel”, legt eigenaar Guy uit. “Etxeondo nemen we er vanaf deze wintercollectie ook bij.”

Daarnaast is er een eveneens gratis praatavond met Johan Museeuw, Edwig Van Hooydonck en Erik Vanderaerden, die tijdens de pauze van de modeshow rond 20u start. “Alles is gratis, alleen voor een hapje en drankje moet je je portefeuille bovenhalen”, vertelt Guy. “Zaterdag 11 en zondag 12 september voorzien we een ride met testfietsen van De Rosa en Classified, want die laatste lanceren we vanaf dat weekend. Het hele weekend is het opendeur.”

“Ik start ook met een ‘private label’ fietsmerk, mede doordat de grote merken wat moeilijk leverbaar zijn. Uiteraard blijft Specialized het belangrijkste merk in onze winkel, met Bianchi en De Rosa als mooie Italiaanse namen. We hebben bij ons eigen merk Ciclist een aero, allround en gravelfiets van Dedacciai, een gereputeerde fabrikant. Dedacciai levert meteen ook de ceramisch gelagerde wielen. M-Level lakt de kaders in luxueuze kleuren. De normale uitvoeringen komen in een knap ‘candy red’, maar één frame zullen we samen met Erik Vanderaerden een custom design geven, in het british racing green, met het logo van de Champs Elysées, en de Kapelmuur die overloopt in kasseien om te verwijzen naar de Ronde en Roubaix. De groene trui en de originele kassei van zijn Roubaix staan hier in de winkel in Sint-Job, net als de fietsen van Erik, Johan Museeuw en Edwig Van Hooydonck. Om de startende fietser niet te vergeten bied ik een alu frame met carbon voor- en achtervork, velgremmen, Shimano 105 of Campa Centaur, Deda-componenten en Fulcrum Racing 6-wielen voor 1650 euro.”

Ciclist in Sint-Job is alle dagen geopend van 8 tot 18u en zaterdag van 8 tot 17u. Enkel zondag gesloten.

Ciclist maakt deel uit van de Cycling Club, een reeks betrouwbare fietsenzaken in Vlaanderen. Ontdek ze HIER allemaal.