Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Opnames De Pedaalridders gestart

De opnames voor de fietsvriendelijke docusoap waarvoor VT4 een tijdje geleden wielertoeristenclubs zocht, zijn afgelopen weekend gestart. WTC Dafalgan-La Chouffe en Forza Picasso zullen de hoodrol spelen.


Afgelopen weekend werd het team van Forza Picasso al gefilmd in hun stamcafé. (foto rudy tollenaere – lochristi blogt)
In De Pedaalridders, de werktitel van het programma, volgt VT4 dit voorjaar deze twee wielertoeristenclubs in hun voorbereiding op een grote sportieve uitdaging. Wat die uitdaging precies mag zijn wordt voorlopig voor iedereen – de deelnemers incluis – geheim gehouden.

De opnames zijn afgelopen weekend alvast van start gegaan. In het najaar zou het resultaat op het scherm moeten komen.

De twee clubs zullen worden bijgestaan door twee wielerkampioenen met een groot palmares. Als de teams er in slagen hun sportieve uitdaging succesvol aan te gaan, wacht hen een mooie beloning. “Maar daarvoor zullen ze fysiek paraat moeten staan en in de conditie van hun leven verkeren”, zo klinkt het bij VT4.

WTC Dafalgan-La Chouffe maakt al twee jaar de streek rond Roeselare onveilig. De ploeg rijdt dus al een tijdje samen, maar kan toch nog heel wat sportieve vooruitgang boeken. Plezier maken en gezelligheid zijn voor deze bonte verzameling vrienden minstens even belangrijk als kilometers malen.
 
Forza Picasso is een jonge en ambitieuze wielerclub die pas dit jaar boven de doopvont werd gehouden. De leden zijn vastbesloten om grootse sportieve prestaties te koppelen aan plezier en kameraadschap. Daarom zijn ze bij Forza Picasso van plan om hun team zo professioneel mogelijk te organiseren en niets aan het toeval over te laten. In Lochristi houden ze nu al hun hart vast: vanaf half maart zal de club voor het eerst door de straten van de bloemengemeente scheuren.

“Vorige week hebben we het contract met producer Endemol getekend”, zegt Dorien Broer van Forza Picasso. “We hadden gezien dat VT4 beginnende fietsclubs zocht en dat er uiteraard ook vrouwen in aanmerking kwamen. Van het één kwam het ander en nu zijn we er officieel bij.”

Wat de clubleden te wachten staat, weten ze zelf nog niet goed. “VT4 blijft opzettelijk heel vaag met zijn plannen”, aldus Dorien. “We hebben er al een fietstochtje hier in de buurt opzitten, waar ze ons gevolgd hebben. Allemaal heel gek, met een opblaaspop op de fiets en zo. Ook hier in het café zijn ze al verkennend komen filmen, kwestie van de entourage hier wat te zien.”

“Vorige zondag zijn we gefilmd toen we de Kluisberg opreden. Nadien is dan de selectie van de tien deelnemers gemaakt. Drie vrouwen en zeven mannen zullen onze kleuren verdedigen.”