Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Oudenaarde maakt zich op voor massa wielertoeristen

Oudenaarde verwacht zaterdag zo'n 20.000 recreatieve fietsers op de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen. "We zijn er klaar voor", zegt burgemeester Marnic De Meulemeester.

Niet alleen de 200 profs maar ook een massa wielertoeristen rijdt komend weekend over de meet in Oudenaarde. Een nooit gezien aantal voor de stad. “Maar we zijn er klaar voor”, zegt burgemeester Marnic De Meulemeester in Het Laatste Nieuws. “We voorzien bijvoorbeeld tal van parkings. En na de aankomst is er een hoop animatie op onze Markt.”

Recreatieve fietsers kunnen zaterdag 87, 138 of 244 km fietsen. Wie de volledige afstand kiest, start tussen 7u en 8u30 aan het Jan Breydelstadion in Brugge. Wie vanuit Oudenaarde naar Brugge wil, kan om 5u30 aan evenementenhal De Qubus op een bus stappen, maar moet zich wel op voorhand inschrijven. De andere routes hebben start en aankomst aan De Qubus.

“Voor al die mensen hebben we speciale parkeerplaatsen voorzien”, zegt burgemeester De Meulemeester. “Zij kunnen hun wagens kwijt op de industriezones De Bruwaan en Ring II en ook op een paar weides in Eine en Mullem. We voorzien genoeg pijlen om die parkings aan te duiden. Vandaar kunnen ze dan met de fiets naar De Qubus.”

De officiële finish is getrokken in de de Minderbroedersstraat, op 400 meter van de Markt. Daar kunnen de deelnemers proeven van de Ronde-sfeer vooraleer terug te keren naar de aankomstsite. De finish in Oudenaarde sluit officieel om 20u.

“Een derde van de Markt zal worden ingepalmd door een bewaakte fietsenstalling voor zo’n 500 fietsen”, zegt De Meulemeester. “De eigenaars van die fietsen kunnen vervolgens een plekje zoeken op een van de vele terrassen.” 

De meeste wielertoeristen worden tussen 13u en 18u30 terug in Oudenaarde verwacht. “Daarom voorzien we vanaf ongeveer 13.30 uur ook animatie“, gaat de burgemeester verder. “Enkele Oudenaardse muziekgroepen zullen er spelen, er is straattheater en er worden op een podium deelnemers geïnterviewd. Er is bovendien nog een programma in opmaak om ook na 20 uur optredens te geven. Op die manier willen de horeca extra bij dit evenement betrekken.”

Net als voorbijgaande jaren is de VRT ook zaterdag al van de partij. Van 17u tot 17u55 gaan ze live op antenne vanop de Grote Markt met een verslag van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen, reportages en een voorbeschouwing op de Ronde voor de profs.

Cycling.be kijkt vooruit naar de Ronde voor
wielertoeristen
Maandag
Dinsdag Op naar een veilige en propere
Ronde
Woensdag Alles over het nieuwe parcours
Donderdag De laatste tips voor een geslaagde
Ronde
Vrijdag De Ronde voor wielertoeristen door de jaren
heen
Zaterdag Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen:
verslag, foto’s, …
Zondag