Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Overstim.s viert dertig jaar met (energie)taart

30 jaar geleden, in 1983, creëerde Overstim.s de Gatosport, de eerste 'energietaart'. Daarmee vernieuwde het Franse merk de wereld van de sportvoeding.

In 1982 stond de sportvoeding in zijn kinderschoenen. D de Saint-Ouen, oprichter van Overstim.s, zocht een oplossing voor het ontbijt op de ochtend voor de sportieve inspanning. Hij kwam op het idee om een maaltijd te creëren die een maximum aan energie leverde, maar niet zo zwaar op de maag lag als een echt ontbijt. Na vele tests door sporters werd de formule geperfectioneerd en zag de Gatosport het licht.

Het idee werd met succes onthaald en duizend amateur- en profsporters maakten ervan gebruik. Tot op de dag van vandaag blijft Gatosport onovertroffen met zijn voedend vermogen, lang effect en makkelijke verteerbaarheid. Het recept werd sindsdien verder aangepast en nieuwe smaken zagen het licht. Intussen zijn dat er zeventien, waaronder appel-kaneel, banaan-chocolade, citroen, noten, speculoos, chocolade-sinaasappel, peperkoek, … Ook is er een bio-gamma.

De Gatosport klaarmaken is simpel. Je giet de inhoud in een kom, voegt een kwart liter water toe, mengt alles en giet het in een ovenschaal. Een half uur in de oven op 180/200° en de koek is gebakken. Je kunt de taart zelfs drie dagen op voorhand bakken of het deel dat je niet hebt opgegeten invriezen. Tot een uur voor de start kun je van de koek eten. Enkel wat water, thee of koffie drinken is voldoende om met voldoende energiereserves van start te gaan.