Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Pakkend eerbetoon Haussler aan Goddaert: ‘Vaarwel Kristof’

Op de dag dat Kristof Goddaert werd begraven, schreef ploegmaat en vriend Heinrich Haussler op cyclingnews een pakkend eerbetoon. De 27-jarige renner van IAM Cycling kwam vorige week om het leven op training.

Haussler keert in zijn tekst op zijn vaste blog eerst even terug naar vorige week. “Tijdens de Ronde van Oman, waar Kristof niet reed, zat ik in mijn kamer wanneer ik plots overladen werd door sms’jes over zijn ongeval. Ik wist niet wat er aan de hand was dus besloot ik om hem te bellen, maar hij nam niet op. Een sms’je sturen dan. Alweer geen antwoord. Ik zag dat hij al enkele uren niet meer online was geweest en vroeg andere renners wat er gaande was. Toen vertelde onze sportdirecteur het nieuws. Ik zat te luisteren, maar hoopte dat hij terug sms’te. Dat zijn naam op mijn telefoon zou verschijnen om te zeggen dat het nieuws niet waar was.”

In zijn eerbetoon heeft de Australiër het ook over Kristofs karakter. “Vooraleer ik bij IAM kwam, kende ik Kristof niet zo goed. Ik wist hoe energiek hij was in het peloton en hoe hij ervan hield om plezier te maken met zijn ploegmaats. Ik denk dat velen hem zo kenden: een renner die in de kleinste gaatjes dook en altijd voluit ging voor de ploeg”, schrijft Haussler op cyclingnews
“De afgelopen dagen waren moeilijk voor iedereen die hem kende. Mijn gedachten gaan dan ook uit naar zijn dichtste vrienden en familie. Vandaag kunnen we allemaal afscheid nemen, een kans die we nooit echt hebben gehad. Ik ben er zeker van dat de Belgische fietsgemeenschap vandaag zijn respect betuigt aan Kristof.” 
“En ik weet dat dit raar klinkt, maar Kristof zal toch bij ons blijven in het peloton. Ik heb het gevoel dat hij er nog altijd zal zijn. Op kop aan het sleuren en plezier maken met de renners. We zullen je nooit vergeten. Rust zacht, Kristof”