Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Parcours Ronde van Vlaanderen Cyclo bekend

Na het parcours van de profkoers is ook het parcours voor de Cyclo van de Ronde van Vlaanderen bekendgemaakt. Ook de recreanten mogen op 4 april, een dag voor de profs, stevig aan de bak op de hellingen van de Vlaamse Ardennen. Wij ontleden het parcours en de hellingen.

De parel aan de kroon van de Ronde van Vlaanderen Cyclo – We Ride Flanders is de tocht van 235 km. Het parcours is bijna identiek aan wat de profrenners daags nadien voor de wielen geschoven krijgen, maar dan zonder de extra lussen die de profs in volle finale doen. Die maken dat Greg Van Avermaet en co aan 267 km komen, maar in de 235 km voor de wielertoeristen komen ook alle hellingen en kasseistroken aan bod, met de Oude Kwaremont en de Paterberg als sluitstuk. De start vindt plaats op de Plantinkaai in Antwerpen. Van daaruit gaat het via de (verkeersvrije) Waaslandtunnel en door het Waasland naar Zottegem, waar het gedokker over de kasseistroken en hellingen van de Vlaamse Ardennen begint. Onderweg worden er voldoende bevoorradingsposten voorzien.

In totaal liggen er drie kasseistroken en 16 hellingen (waarvan uiteraard ook een flink aantal met kinderkopjes) op het parcours. Ook de mythische Muur van Geraardsbergen is daarbij. En voorts klinken ook de Berendries, de Eikenberg, de Koppenberg en de Taaienberg elke wielertoerist als muziek in de oren. De finish ligt in Oudenaarde, ter hoogte van de Qubus, en sluit om 20u. Vertrekken in Antwerpen kan tussen 7u en 8u ’s morgens. Wie 235 km iets te veel van het goede vindt, kan ook kiezen voor een rit van 177, 142 of 74 km. Al deze tochten starten en eindigen in Oudenaarde en doen in volle finale het uitdagende tweeluik Oude Kwaremont-Paterberg aan. Dankzij een videochip in het kaderplaatje kan iedereen achteraf zijn of haar meest heroïsche momenten nog eens herbeleven.

Deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen Cyclo – We Ride Flanders staat garant voor een maximale beleving. Daags voor de profs op het parcours van de Ronde van Vlaanderen rijden en aangemoedigd worden door de vele toeschouwers… dichter bij het gevoel van voor één dag profrenner te zijn kan je als wielertoerist niet komen. Wie dat gevoel eens wil ervaren kan zich nog inschrijven, maar haast je, want de limiet ligt op 16.000 deelnemers. Wie zich bovendien voor 1 maart ingeschreven heeft, krijgt zijn deelnamepakket per post toegestuurd en kan op 4 april meteen in de pedalen klikken in Antwerpen of Oudenaarde.

Zoek je een geschikte outfit om de Ronde van Vlaanderen – We Ride Flanders te rijden, neem dan zeker ook eens een kijkje via de link onderaan. Daarin ontleden we de Sportful-outfits in het We Ride Flanders-design die worden aangeboden op de webshop van de organisatie.

We Ride Flanders is onderdeel van de Continental Flanders series, bestaande uit:

– 3/04 Tour of Flanders Business Pelotons
– 4/04 We Ride Flanders
– 30-31/05 Retro Ronde van Vlaanderen
– 3/10 Ronde van Vlaanderen Offroad
Vlaanderens Mooiste 

Alle hellingen vind je in het overzicht onderaan en je kan erop klikken voor meer info en het Strava-segment.

Hellingen Ronde van Vlaanderen Cyclo

a) kasseien Lippenhovestraat
b) kasseien Haaghoek
1. Leberg
2. Berendries
3. Ten Bosse
4. Muur van Geraardsbergen
5. Valkenberg
6. Eikenberg
7. Koppenberg
c) Mariaborrestraat
8. Steenbeekdries
9. Taaienberg
10. Kaperij
11. Kanarieberg
12. Kruisberg
13. Hotond
14. Karnemelkbeekstraat
15. Oude Kwaremont
16. Paterberg

Extra hellingen voor 177 en 142 km (142 vermijdt wel Ten Bosse en Muur):
1. Wolvenberg
kasseien Ruiterstraat
kasseien Kerkgate
2. Molenberg
kasseien Paddestraat

* Alle hellingen uit de profkoers staan in het vet. Klik op de hellingen voor alle info en het Strava-segment!