Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Pas je Di2-systeem draadloos aan met nieuwe Shimano-app

Dankzij de nieuwe E-Tube-app van Shimano kun je jouw Di2-systeem aanpassen met je iOS- of Android-tablet of -smartphone.

Na de introductie van de Dura-Ace R9100-serie van Di2-onderdelen heeft Shimano de jongste versie van de E-Tube-app losgelaten op de Android– en iOS-platformen. Daardoor kunnen gewone gebruikers de Di2-functies van het elektronische schakelsysteem draadloos aanpassen met een Bluetooth-compatibele tablet of smartphone. In 2016 was de iOS-app al uitgebracht die compatibel was met de XTR en XT Di2-mountainbikeonderdelen, maar nu kunnen Android-gebruikers de app ook downloaden en die is compatibel met alle Di2-componenten.

Je kunt de schakelknoppen en ook de nieuwe knoppen op de Dura-Ace Di2-shifters aanpassen aan je wensen en je kunt extra knoppen toevoegen in het systeem. De knoppen bovenaan de shifters kun je nu instellen om bv. je gps te bedienen (van scherm veranderen, start/stop, …) of om lichten aan en uit te schakelen. Op je compatibele fietscomputer kun je het batterijniveau van je Di2-systeem en de versnellingscombinatie zien.

Naast het instellen van de schakelknoppen (bv. linkerknoppen om af te schakelen, rechterknoppen om op te schakelen in een 1×11-systeem), kun je met de app andere instellingen aanpassen, zoals de schakelsnelheid, multishift en Synchro Shift (waarbij je enkel de rechtershifter moet bedienen en het systeem kiest om vooraan op- of af te schakelen).

Om te profiteren van de nieuwe functies, heb je de nieuwe interne batterij (BT-DN110) nodig, de nieuwe draadloze unit (E-WU111) of voor MTB’s de SCM9051 of het SC-MT800-schermpje. De nieuwe E-Tube-app is te downloaden via de Play Store, App Store of Shimano’s website.