Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Paul Smith showt 531-fietscollectie (VIDEO)

Paul Smith 531 is de naam van de collectie fietskledij van de Britse ontwerper. In dit filmpje stellen zijn 'medewerker' en ex-prof David Millar en enkele andere renners de nieuwe lijn van technische kleren voor.

David Millar is nog maar net renner af en hij figureert al in een filmpje over de nieuwe 531-lijn van Paul Smith. De Britse ontwerper staat bekend om zijn liefde voor de koers en hij wou een unieke brug slaan tussen fietskleren en mode. Die liefde blijkt alleen al uit de naam 531, die is afgeleid van het type Reynolds-buizen waarmee fietsen werden gemaakt voor vroegere Tour de France-winnaars.

Paul Smith maakt hiervoor naar eigen zeggen gebruik van innovatief design en technische stoffen van Schoeller uit Zwitserland om kleren te maken die zowel op als naast de fiets goed presteren.

De lijn bestaat uit een breed gamma met broeken (zonder zeem, die over een gewone fietsbroek worden gedragen), shirts, gilets en jassen. Het goedkoopste item is een T-shirt van 110 euro, terwijl het duurste, een weatherproof fietsjas met temperatuurcontrole, voor 705 euro over de toonbank gaat.