Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

PEdAL ED heeft nieuwe race-kit

De fietskleding van de Japanse designer Hideto Suzuki is geïnspireerd op praktisch gebruiksgemak in combinatie met een natuurlijke esthetiek. De nieuwste zomeroutfit bestaat uit de Raku broek en het Okabe shirt.

Het is dezer dagen geen kinderspel om nog een kledingmerk met een geheel eigen stijl te zijn, want hoeveel merken met die betrachting bestaan er al niet? Toch weet het Japans/Italiaanse merk PEdAL ED zich boven de maalstroom uit te wurmen, door zijn kledingstukken niet alleen te baseren op dagelijks gebruiksgemak op de fiets, maar ook door de grens tussen fietskleding en alledaagse kleding te laten vervagen. Met andere woorden: zowel op als af de fiets kom je met PEdAL ED de dag door. Voeg daarbij het gebruik van natuurlijke materialen en stoffen én een kleurenpalet dat direct uit de natuur geplukt is, en ziedaar een opvallende signatuur die meteen in het oog springt.

Voor deze zomer komt PEdAL ED met de Raiku fietsbroek en het bijpassende Okabe shirt. De broek is hoog uitgesneden op de rug en aan de zijkanten om een ondersteunend gevoel aan je hele lijf te bieden, terwijl het shirt opvalt door een ‘Napoleon’-ritszakje op de borst en één grote achterzak in plaats van de gebruikelijke drie. Het design is net zo sober als het stijlvol is en de kleuren zijn soms ongewoon (een aardebruine koersbroek, ooit gezien?) maar niettemin ook weer very stylish.

Bij de presentatie op 19 juni in de PEdAL ED store in de hippe Londense wijk Covent Garden kreeg cycling.be een outfit mee. Lees binnenkort een testrapport ervan in het magazine.