Deel dit artikel:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Peloton de Paris organiseert Bikepacking-weekend naar Roubaix en terug

Wendy en Vincent, de oprichters achter de 'Peloton de Paris'-concept store in Mechelen en allebei erg gepassioneerd in alles dat wielersport ademt, organiseren op zaterdag 26 en zondag 27 mei een tweedaags 'Bikepacking-event' van Mechelen naar Roubaix, en terug.

Het Bikepacking-evenement combineert de hoogtepunten van de voorjaarsklassiekers met vijftig memorabele checkpoints. Naast het inspireren van elke wielerfanaat met hun events zetten Wendy en Vincent sinds vorig jaar ook heel hard in op hun cycling- en lifestylelabel. Peloton de Paris lanceerde na de eerste reeks in 2017 opnieuw een hoogstaande cycling- en casual wear-collectie met tal van hippe ‘jerseys’ en door de fietswereld geïnspireerde sweaters & T-shirts, voor zowel vrouwen als mannen.

Bikepacking-event op zaterdag 26 en zondag 27 mei

Op zaterdag 26 en zondag 27 mei zal er een tweedaags ‘Bikepacking-event’ plaatsvinden van Mechelen naar Roubaix, en terug. Het betreft een uniek evenement dat ze speciaal voor hun ‘community’ organiseren. Bikepacking is een vernieuwend concept waarbij je, met een minimum aan bagage die bevestigd is op je koers- of gravelfiets, een meerdaagse fietstocht rijdt. Het is een nieuw maar een van de sterkst groeiende segmenten binnen de fietsmarkt. Op die manier kunnen wielerliefhebbers die de Vlaamse hellingen al door en door kennen toch verrast worden, en kunnen (vooral buitenlandse) deelnemers de bekende Vlaamse “bergs and cobbles” leren kennen. Er zijn vijftig memorabele checkpoints waaronder enkele verborgen pareltjes. Hoe meer checkpoints de deelnemers aandoen, hoe meer punten ze halen en hoe groter de kans om een toffe prijs te winnen. Inschrijven is nog steeds mogelijk. Alle info vind je op de website van Peloton de Paris.

Het kledinglabel Peloton de Paris: uitsluitend eigen ontwerpen

Peloton de Paris brengt uitsluitend eigen ontwerpen op de markt die vaak geïnspireerd zijn op de fashionwereld en laatste kleurentrends. Hun designs kunnen evenwel ook het resultaat zijn van iets wat ze zelf ervaren hebben tijdens hun vele verre reizen, en dat ze vervolgens vertaald hebben naar leuke en originele motieven. Mits enkele grafische bewerkingen creëren ze dan telkens een sterk en uniek design. Vooraleer iets finaal in productie gaat, toetsen ze hun ontwerpen ook altijd eerst af bij de Peloton de Paris-fans, waardoor ze kunnen inspelen op de behoeften en vragen van hun doelgroep.

De nieuwe collectie

De wielercollectie van Peloton de Paris staat voor hippe wielertenues met unieke designs: erg fraaie en verfrissende ‘cycling looks’ die haaks staan op de gangbare fietsoutfits van zowel de professionele teamtenues als de wielerkledij van de vele ‘mainstream’ fietskledingmerken. Hierdoor differentieert het merk zich en zijn de wielrenners die de collectie dragen één voor één ambassadeur van de Peloton de Paris-stijlrevolutie. Bovendien is de collectie uit hoogtechnologische materialen vervaardigd.

De nieuwe ‘cycling’ collectie omvat zowel aparte modellen zoals de ‘Neptune’ en de ‘Hummingbirds’, alsook collectiestukken die je in verschillende kleuren kan terugvinden. Naast ‘The Original’-lijn, die een geheel nieuwe fietsbroek en twee nieuwe shirts kreeg, is er nog een tweede capsulecollectie die is geïnspireerd op de periode toen Wendy en Vincent in Australië hebben gewoond, en bestaat uit drie ontwerpen: de ‘Opera’-jersey gebaseerd op de architectuur van het Opera House in Sydney, de ‘Icebergs’-jersey naar het bekende Icebergs-zwembad in Bondi Beach en de ‘Ocean’-jersey verwijzend naar de onstuimige oceaan die alomtegenwoordig is in het city life in Sydney.

Verder werd de collectie uitgebreid met meer ’technische’ stukken zoals de ‘Storm’-jersey die perfect is voor het tussenseizoen en beschikbaar is in drie verschillende kleuren (Emerald, Bordeaux en Navy) en de gloednieuwe ‘base layers’. Ten slotte zijn er ook nog de ‘bib shorts’ die zowel in het zwart als marineblauw verkrijgbaar zijn, en zijn er eveneens nog tal van accessoires waaronder race gilets, petjes en arm- en beenwarmers.

De nieuwe Peloton de Paris ‘casual wear’-collectie

De ‘casual wear’-lijn is geïnspireerd op de fietswereld en op de Peloton de Paris-‘lifestyle’, en omvat toffe sweaters en T-shirts voor zowel vrouwen als mannen. Zo vertelt Wendy enthousiast: “Naast een collectie van T-shirts die geïnspireerd is op het concept van Peloton de Paris waaronder ook ‘de logo T-shirts’, zijn er voor de kenners ook twee T-shirts die volledig geïnspireerd zijn op de grote klassiekers van het voorjaar. Supporters van de Ronde Van Vlaanderen zullen het kerkje bovenop de Kapelmuur meteen herkennen en op de wielerpiste van Roubaix zijn ook al veel legendes geboren. Daarom hebben we deze twee iconische elementen verwerkt in twee aparte designs. Fietsliefhebbers kunnen zo te kennen geven dat fietsen niet enkel een hobby is, maar dat ze de koers en het volkse karakter ervan ook een warm hart toedragen. Ook voor dames die van de fiets houden, een overigens sterk groeiend segment, is er dit jaar een uitgebreide keuze in casual wear. Verder heb je ook nog enkele leuke gadgets die geïnspireerd zijn op de koers zoals ‘musettezakjes’ of foodbags om de Peloton de Paris-beleving compleet te maken.”